Nuorisotakuun myötä uusia koulutuspaikkoja ja ohjauspalveluja Salpauksen aikuiskoulutukseen - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Nuorisotakuun myötä uusia koulutuspaikkoja ja ohjauspalveluja Salpauksen aikuiskoulutukseen
Uutinen
26.6.2013 8:40

Nuorisotakuun myötä uusia koulutuspaikkoja ja ohjauspalveluja Salpauksen aikuiskoulutukseen

​Koulutuskeskus Salpauksen aikuiskoulutuksessa on haettavissa uusia koulutuspaikkoja 20–29-vuotiaille nuorille, jotka ovat vailla peruskoulun jälkeistä tutkintoa. Koulutuspaikat ovat ammatillisia tutkintoja tai tutkinnon osia, esimerkiksi tarjoilijan, tieto- ja viestintätekniikan tai myynnin ammattitutkinto ja kiinteistöpalvelujen perustutkinto.

– Koulutukset ja tutkinnot ovat Salpauksen tarjonnassa muutenkin, mutta saimme lisäpaikkoja tälle kohderyhmälle nuorisotakuuseen liittyvän nuorten aikuisten osaamisohjelman kautta, toteaa ohjaava opettaja Pirjo Malin.

Opiskelu suunnitellaan aina henkilökohtaisten osaamistarpeiden mukaan. Koulutukset sopivat työttömille, työssä oleville sekä muille osaamisensa kehittämisestä ja tutkinnon suorittamisesta kiinnostuneille, myös esimerkiksi lukion tai ammatillisen koulutuksen keskeyttäneille.
 
– Uusia aloituspaikkoja on kaikilla Salpauksen koulutusaloilla. Koulutuksia järjestetään aikuiskoulutuksena joko oppilaitoksessa tai oppisopimuskoulutuksena. Nyt tarvittaisiin siis myös työnantajilta yhteisvastuuta ja oppisopimuspaikkojen tarjontaa nuorille.
 

Takuumesta neuvoo koulutusasioissa

– Olemme saaneet lisäresursseja myös niin sanottuun hakevaan toimintaan sekä ohjauspalveluihin. Pystymme tavoittamaan nuorisotakuun kohderyhmän paremmin ja tukemaan jokaista pääsemään alkuun oman unelmansa ja ammatillisen opiskelupolkunsa toteuttamisessa, kertoo Pirjo Malin.
 
Ohjauspalveluja tarjoaa esimerkiksi Takuumesta, joka avataan Salpauksessa 13.8. Takuumesta antaa nuorille tietoa, neuvontaa ja henkilökohtaista ohjausta koulutusasioissa.
 
Takuumesta on auki tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 10–15 osoitteessa Sammonkatu 8 H, 3.krs, Lahti. Takuumestan ohjaajiin voi ottaa jo nyt yhteyttä puhelimitse ja sähköpostilla.
 
Ohjaajat tekevät myös aktiivista hakevaa toimintaa ja verkostoyhteistyötä eri organisaatioiden ja viranomaisten kanssa, jotka työskentelevät nuorisotakuun kohderyhmään kuuluvien nuorten parissa.
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx