Nuoria pitää uskaltaa ottaa töihin - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Nuoria pitää uskaltaa ottaa töihin
Työelämätarina
Tilitomisto Talouspro
KLT-kirjanpitäjä Sirkka Paakkanen keskustelee harjoittelijoidensa Ville Härkösen ja Antti Karttusen kanssa. Kuvassa mukana myös kirjanpitäjä/controller Mari Syrjä, joka osallistuu tällä hetkellä oppisopimuksella Salpauksen järjestämään KLT-valmennukseen.
11.3.2013 9:40

Nuoria pitää uskaltaa ottaa töihin

Tilitoimisto Talouspro Oy:n Sirkka Paakkanen pitää nuorten työllistämistä tärkeänä ja haluaa tarjota töitä tuleville uran uurtajille muun muassa työssäoppimispaikkojen muodossa.

– He tarvitsevat lisää kokemusta ja sitähän saa parhaiten tekemällä töitä. Ja juuri tälle alalle tarvitsemme lisää uusia, nuoria tekijöitä.
 

Pieni, mutta toimiva

– Toimistomme on pieni, mutta toimiva. Työssäoppijamme pääsevät oikean työnteon makuun ja tekevät samoja töitä kuin me muutkin. Nuoret ovat mukavia siitä, että he uskaltavat kysyä ahkerammin milloin mitäkin tulee mieleen.
 
Tällä hetkellä Talousprossa on töissä parikin harjoittelijaa. Toinen heistä teki harjoittelujakson kirjanpidosta Talousprossa jo syksyllä ja nyt jatkaa tilinpäätösharjoittelujaksolla.
 
Yleensä tilitoimistossa on yksi harjoittelija, että saadaan opetettua enemmän ja keskitettyä ohjaus yhteen harjoittelijaan. Nyt auttaa se, että toinen on ollut aiemmin harjoittelussa samassa paikassa, ja toimintatavat ovat hänelle ennestään tuttuja. 
 

Yhteistyötä koulujen kanssa

Tällä hetkellä Talouspro Oy tekee yhteistyötä Koulutuskeskus Salpauksen kanssa, josta tulee suurin osa heidän työssäoppijoistaan. Toisinaan harjoittelijoita on myös Lahden ammattikorkeakoulusta ja Kiipulan ammattiopistosta.   
 
– Opettajien toivoisimme miettivän enemmän sitä, minkälaisiin harjoittelupaikkoihin opiskelijoita voitaisiin ohjata. Opettaja on nähnyt opiskelijan työnteossa ja osaa kertoa, minkälaiseen harjoittelupaikkaan opiskelija parhaiten soveltuu. Sitä kautta opiskelija saa parhaan mahdollisen hyödyn työssäoppimisjaksosta.

Tilitoimisto Talouspro Oy:n on Lahdessa toimiva, auktorisoitu tilitoimisto. He tarjoavat asiakkailleen täyden palvelun taloushallintopalvelupakettia, johon kuuluu mm. kirjanpito-, verkkolasku-, palkanlaskenta-, tilinpäätös- ja verosuunnittelupalvelut.
 
– Ihmiset arvostavat ja työntekijät kiittävät, että kaikki taloushallintoon liittyvät asiat hoidetaan samasta paikassa.
 
Teksti ja kuva Veera Mäkelä
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx