NY-yrittäjyys toimi ponnahduslautana oman yrityksen perustamiselle - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > NY-yrittäjyys toimi ponnahduslautana oman yrityksen perustamiselle
Opiskelijatarina
27.9.2016 8:20

NY-yrittäjyys toimi ponnahduslautana oman yrityksen perustamiselle

​Leipomiseen intohimoisesti suhtautuva 21-vuotias Laura Arola on pienestä pitäen haaveillut omasta yrityksestä ja lukion toisena vuonna hän päätti lähteä tavoittelemaan unelmiaan. Syksyllä 2014 Laura aloitti leipuri-kondiittorin opintonsa Salpauksessa ja muutti Hämeenlinnasta Lahteen. Kaksi vuotta kestäneet opinnot tarjosivat paljon mahdollisuuksia muun muassa kansainvälistymiseen sekä oman ammattitaidon kehittämiseen.

- Otin opinnoistani kaiken irti lähtemällä Ranskaan työssäoppimisjaksolle, osallistumalla NY-kurssille sekä muutamiin kilpailuihin, joista voitimme Rinkeli GP:n yhdessä parini kanssa. 


Pitkäaikaisesta unelmasta tuli totta

Laura oli jo hakuvaiheessa ottanut selville, mitä kaikkea Salpauksessa voi tehdä, joten NY-kurssin osuessa kohdalle, oli päätös osallistumisesta täysin selvä. 

- Olen aina haaveillut omasta yrityksestä, joten NY-kurssi tuntui luontevalta ja mielenkiintoiselta mahdollisuudelta päästä tutustumaan yrittäjyyteen riskittömästi, turvallisessa ympäristössä. 

Kurssin aikana perustettu Herkku-Helmi NY opetti Lauralle paljon käytännön asioita yrittäjänä toimimisesta. Myös päätös oman yrityksen perustamisesta vahvistui kurssin avulla.

- Suosittelisin ehdottomasti NY-yrityksen perustamaista muillekin. Se oli rankka, mutta antoisa kokemus ja opetti paljon. 

Keväällä 2016 leipuri-kondiittoriksi valmistunut Laura pyörittää nyt omaa yritystä Herkku-Helmeä, josta NY-pääte jäi valmistumisen myötä pois. Uutena yrittäjänä hän kannustaa kaikkia haastamaan itsensä ja kokeilemaan rohkeasti uusia asioita.

- Kaikki tämä on vielä niin uutta ja ihmeellistä. Mottoni "mitä enemmän annat, sitä enemmän saat" tiivistää koko tämän prosessin aika hyvin.

Yrittäjyys on osa ammatillista koulutusta

Lue lisää leipuri-kondiittorin opinnoista

Herkku-Helmi Facebookissa

 

Teksti: Tytti Myöhänen
Kuva: Laura Arola

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx