Muotinäytöksen toteutus Kätevä & Tekevä- messuilla 2011 - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Muotinäytöksen toteutus Kätevä & Tekevä- messuilla 2011
Uutinen
2.2.2012 15:35

Muotinäytöksen toteutus Kätevä & Tekevä- messuilla 2011

​Koulutuskeskus Salpauksen eri alojen opiskelijat toteuttivat jälleen mahtavan muotinäytöksen Lahti Hallissa Kätevä & Tekevä- messujen yhteydessä 5.-6.11.2011. Vaatetusalan opiskelijat ideoivat ja toteuttivat muotinäytöksen. Malleina toimi sirkus- ja vaatetusalan opiskelijoita. Käsiohjelman, julisteet sekä muotinäytöksen valokuvaamisen toteuttivat graafisen suunnittelun opiskelijat. Näytöksen ääni- ja valaistussuunnittelu sekä video olivat audiovisuaalisen viestinnän opiskelijoiden vastuulla.

Hameet, housut, mekot ja yläosat

Vaatetusalan perusopintoihin kuuluu hameiden, housujen, mekkojen ja yläosien suunnittelu ja valmistus. Koulutuskeskus Salpauksessa jokainen vaatetusalan opiskelija opettelee kyseisten tuotteiden valmistusvaiheet. Tuotteet valmistetaan mittojen mukaan itselle tai asiakkaalle ammattimaisella tarkkuudella. Näytöksen ensimmäisessä osassa mukana olleet vaatteet olivat pääasiassa ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijoiden oppilastöitä.

Perinteen uudet raidat

Helmi Vuorelma Oy on perinteikäs lahtelainen yritys, jolla on 100-vuotinen historia käsi- ja taideteollisuusalalla. Vuorelman toiminta keskittyy tänä päivänä kolmelle alueelle: kansallispuvut, käsityöpakkaukset ja valmistekstiilit.

Perinteen uudet raidat on Salpauksen ja Helmi Vuorelman opiskelijayhteistyö, jossa opiskelijat suunnittelivat uusilla väreillä kudotuista kansallispukukankaista nykyaikaisia asuja ja asusteita.

Päähineet

Tarpeistonvalmistaja tekee tarpeistoa teatteriin. Pienesineistön suunnittelu ja valmistus kuuluvat perusopintoihin. Keikkaluonteista työtä voi tarpeistonvalmistaja saada myös elokuvien ja tv-ohjelmien tuotannoista.

Tarpeistonvalmistuksen opiskelijat ovat valmistaneet päähineet Diakonialaitoksen Luomisen seitsemän päivää -esitykseen. Diakonialaitoksen tuottaman ja Lasse Kantolan ohjaama suurproduktio esitettiin Lahden kirkkopäivillä 14.5.2011.

PINZIP

Mereija Oy on kestävän kehityksen kauppa ja ompelimo Helsingin Töölössä. Liikkeen valikoimissa on koruja, laukkuja, vaatteita ja leluja useilta käsityöläisiltä eri puolilta Suomea. Kaikki Mereijassa myytävät tuotteet on valmistettu jo olemassa olevasta materiaalista ja yritys pyrkii välttämään turhaa kulutusta kaikessa toiminnassaan.

Ompelimossa korjataan ja muodistetaan asiakkaiden vaatteita, sekä annetaan suunnitteluapua, kun asiakas haluaa teettää vanhasta tuotteesta uuden.

PINZIP-mallisto on Mereija Oy:n ja Koulutuskeskus Salpauksen vaatetusalan yhteistyö, jossa opiskelijat suunnittelivat ja valmistivat Mereijan toivomusten mukaisia pikkujouluasuja kierrätysmateriaaleista.

Materiaaleina on käytetty UFF:n lajittelukeskuksesta ja muista kierrätyskaupoista löydettyjä kankaita ja vaatteita esim. nahkatakkeja, kauluspaitoja, housuja, huiveja yms.

Malliston vaatteet menivät Kätevä-messujen jälkeen myyntiin Mereijaan.

 

 Katso videokooste Kätevä & Tekevä 2011 messunäytöksestä

 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx