Miljoonan markan nainen - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Miljoonan markan nainen
Työntekijätarina
Tarja Mäenpää
28.10.2013 16:35

Miljoonan markan nainen

​"Minä olen miljoonan markan nainen" hehkutti Tarja Mäenpää uransa alkuvaiheessa. Tänään hän on toiminut Koulutuskeskus Salpauksen välinehuoltajien opettajana 34 vuotta ja ollut mukana monissa muutoksissa.

Ensimmäiset kymmenen vuotta Tarja työskenteli Lahden ammatillisessa kurssikeskuksessa. Tuolloin koulutus oli työvoimapoliittista, ja opiskelijat tulivat ympäri Suomea. Sitten oppilaitoksen nimi vaihtui Lahden ammatilliseksi aikuiskoulutuskeskukseksi. Rahoitusjärjestelmät muuttuivat, mukaan tulivat valtionrahoitus sekä oppisopimuskoulutus. Tutkinnot uudistuivat ja työssä korostui tutkintojen kehittäminen.

Kurssikeskukset muuttuivat oppilaitoksiksi, jolloin opettajien oli hankittava pedagoginen pätevyys. Opettajan työ oli pitkälti myös myyntiä ja markkinointia. Mikäli koulutuksia ei saanut myytyä, ei ollut töitäkään.

- Kerran olin neuvottelemassa isojen toimijoiden kanssa välinehuoltajien koulutuksesta. Sopimus saatiin ja hinta oli tuolloin miljoona markkaa, kertoo Tarja.

Vuonna 2001 syntyi Koulutuskeskus Salpaus.  Tällöin Tarja toimi va. koulutuspäällikkönä ja tiiminvetäjänä. Uusia koulutuksia olivat välinehuollon erikoisammattitutkinto ja myöhemmin suun hoidon osaamisalaan sisältyvä välinehuoltokurssi. Tällä hetkellä Tarja organisoi välinehuoltajien tutkintotilaisuuksia. Hän  on aina tarttunut uusiin haasteisiin ja ollut suunnittelemassa muun muassa Valovoimainen –hanketta.

Nykyisin Tarja on osa-aikaeläkkeellä. Hänellä on aikuiset lapset ja neljä lastenlasta. Nyt Tarjalla riittää aikaa myös muihin tärkeisiin asioihin kuten marjastukseen, mökkeilyyn, keramiikkatöihin sekä läheisille ihmisille.

Teksti Helena Kuokkanen, Tarja Rauste, Pirjo Heinonen

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx