Miksi täytyy tulla töihin lukemaan sähköpostia? - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Miksi täytyy tulla töihin lukemaan sähköpostia?
Uutinen
Ari Saloranta
Tieto- ja viestintätekniikan opettaja Ari Saloranta kannustaa tekemään töitä siellä, missä se parhaiten onnistuu, vaikkapa säkkituolissa tai metsäpolulla. Kuva: Inka Pietilä
5.10.2015 13:10

Miksi täytyy tulla töihin lukemaan sähköpostia?

​Onko liikkuva työ mahdollista sinun työpaikallasi? Vietetäänkö organisaatiossasi kansallista etätyöpäivää torstaina 8.10.2015?

- Etätyöpäivän koittaessa on yritysjohdolla hyvä mahdollisuus kannustaa henkilöstöä paikasta riippumattomaan työntekoon yhdessä sovittujen käytäntöjen mukaisesti. Kun työntekijällä on selvillä tehtävät, aikataulut ja välineet, silloin hän tekee motivoituneena työnsä siellä missä se parhaiten onnistuu, sanoo Koulutuskeskus Salpauksen tieto- ja viestintätekniikan opettaja Ari Saloranta.

Tietotyössä ratkaisevat työn tulokset, ei työpaikalla vietetty aika. Organisaatiokulttuuri saattaa kuitenkin ohjata siihen, että työntekijän on tultava omaan työpisteeseensä, omalle koneelleen tekemään sitä työtä, jota hän pystyisi tekemään missä tahansa muuallakin.

- Etätyöilmapiiriä saadaan parannettua, kun katsotaan työn tuloksia työpaikalla vietettyjen tuntien sijaan. Etätyö voi myös sanana kalskahtaa negatiivisuutta. Voisimme puhua mieluummin liikkuvasta työstä, joustotyöstä tai läsnätyöstä.

Verkkokokoukset jämäkästi ilman pullaa, ideointia metsässä

Nykyiset työvälineet, tekniikat ja tietoverkot mahdollistavat, että töitä voi tehdä siellä, missä milloinkin sattuu olemaan. Pilvipalveluiden käyttö yleistyy koko ajan, ja tieto on saatavilla siellä missä käyttäjäkin on. Verkkokokoukset tuovat tehokkuutta ja jämäkkyyttä kokouskäytäntöihin.

Kun liikkuvaa työntekoa tukevia palveluja on käytössä kattava valikoima, täytyy ymmärtää, mikä väline soveltuu parhaiten kulloinkin käsillä olevaan tehtävään.

- Luovat ihmiset, tai mikseipä muutkin, pääsevät vaikka vaeltelemaan metsässä kehittäessään uusia ideoita ja projekteja. Tiedon tuottaminen käy yksinään höpöttäen sovellusten kirjoittaessa tarinat muistiinpanoihin, jotka kulkevat taskussa. Taskuassistentti jakaa tiedot käskystä oikeille tahoille, vinkkaa Saloranta.
 
- Lynkkausuhan alla oleva sähköposti on edelleen varmin tapa välittää viestejä ja tietoja oikeille henkilöille, pikaviestintä on mainio tapa hoitaa kiireellisiä lyhyitä asioita, eikä puhelinkaan ole kovin huono väline käydä keskusteluja, hän jatkaa.

Etätyöhön sopivia välineitä ja koulutuksia

 

Lisätietoja

Kansallinen etätyöpäivä

 

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx