Media-assistentti aamusta iltaan - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Media-assistentti aamusta iltaan
Opiskelijatarina
16.1.2015 13:55

Media-assistentti aamusta iltaan

19-vuotias Jasmin Kassim opiskelee kolmatta vuotta viestintäalaa Koulutuskeskus Salpauksessa. Jasmin saa media-assistentin tutkintopaperit käteensä keväällä 2016, mutta hän tekee oman alansa töitä koulun ohella jo nyt. Audiovisuaalisen viestinnän perustutkinnossa opiskellaan mm. tapahtuma- ja videotuotantoa, valo- ja äänitekniikkaa sekä digitaalisen median käyttöä.

 
Miten päädyit Salpaukseen opiskelemaan? Milloin aloitit opinnot?

Olin jo pitkään ollut erittäin kiinnostunut media-alasta. Kun peruskoulu oli ohi, tiesin heti, minne haluan opiskelemaan. Onni oli matkassa ja pääsin opiskelemaan media-assistentiksi Salpaukseen syksyllä 2012. Ammattiopintojen päälle valitsin vielä lukio-opinnot, joten valmistumiseni kestää hiukan pidempään.

 
Millaista opiskelu on ollut?

Opiskelu on ollut mukavaa. Parasta on meidän luokan, opettajien ja koko alan yhteishenki.

 
Millaisia media-assistentin töitä olet tehnyt?

Pääsin tekemään töitä Namika Lahdelle yhden alamme opiskelijan kautta. Alkuun kävin kuvaamassa Namikan lehdistötilaisuuksia ja kotipelejä, joihin kannoin 5 itseäni isompaa kassia täynnä kuvaustarvikkeita. Nyt koko Korisliiga uudisti toimintaansa ja joka joukkueen kotihallilla on automaatiokamerat, jotka kuvaavat ja tallentavat pelin palvelimelle. Palvelimelta lataan pelin itselleni ja editoin sen ohjeiden mukaan, jonka jälkeen laitan videon Namika Lahden Youtube-tilille. Lehdistötilaisuuksia käyn edelleen kuvaamassa.

Vapaa-ajallani harrastan ja valmennan jalkapallon parissa. Käytännössä kaikki urheilu kiinnostaa, joten koripallonkin editoiminen on mukavaa puuhaa.

Lisäksi olen päässyt ohjaamaan valoja eri artistien keikoille, esim. Mikael Gabrielille, Asteelle, Nikke Ankaralle ja Lord Estille. Valotekniikasta olen huolehtinut myös NRJ Extravadance-risteilyllä ja Lahden Tivolin 2Ibiza-bileissä. Olen ollut rakentamassa yhtä pientä festaria Orimattilaan. Kaikki vapaa-aikani menee siis näihin asioihin, eikä se ei haittaa yhtään!


M
itä haluat tehdä, kun valmistut Salpauksesta?

Ammattikoulun jälkeen olisi aikomus suunnata ammattikorkeakouluun. Haluan oppia alastani ja teknisistä laitteista mahdollisimman paljon. Suurin mielenkiinnonkohteeni on valotekniikka. Haluan tehdä artisteille valoja, rakentaa festivaalilavoja ja olla mukana erilaisissa tapahtumissa.

Teksti Fanni Paappanen, kuva Jussi Mäkelä


​​
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx