Matkalla Moskovassa - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Matkalla Moskovassa
Uutinen
23.6.2015 10:50

Matkalla Moskovassa

Venäjän kielen ja kulttuurin opettajamme Sofia Lyjina järjesti jälleen venäjän kielen opiskelijoille jokakeväisen opintomatkan Venäjälle. Tällä kertaa 16 opiskelijan ryhmä matkusti viikoksi Moskovaan, Moskovan valtionyliopiston opiskelijoiksi.

Ryhmä majoittui yliopiston opiskelija-asuntolaan (kuvassa), jonka upea päärakennus on yksi ”Stalinin hampaista”, todellinen nähtävyys siis. Asuntolaan voi majoittua n. 15 000 opiskelijaa 36 kerrokseen ja sen keskustorni kohoaa 240 m korkeuteen. Opiskelijoiden käytössä ovat opiskelijaravintolan ja kahvilan lisäksi kaksi ruokakauppaa, suutari, ruokakioskit, kukkakioskit ja vaatekauppa. 

Opiskelupäivät aloitettiin asuntolan ruokalan aamiaisella, jonka jälkeen opiskelijat matkustivat joko kävellen tai bussilla n. 1,5 km päässä olevalle asemalle, josta raitiovaunu kuljetti heidät yliopiston kieli- ja kulttuurikeskukseen. Matka kesti kokonaisuudessaan n. 30 min.
Oppitunteja pidettiin neljä tuntia päivässä (ma-pe) kahteen ryhmään jaettuina ja oppituntien jälkeen oli kulttuuriohjelman vuoro. Ryhmä tutustui mm. Tsaritsino museoon ja puistoon, Kosmos museoon, VNDH ”kansantalouden saavutuksien näyttelyyn” ja vieraili Punaisella torilla.

Opiskelijoista osa oli vasta venäjän kielen opintojensa alussa, juuri aakkoset oppineena ja osalla takana olivat jo yli kymmenen vuoden opinnot. Kaikkia heitä kuitenkin yhdisti aito kiinnostus venäjän kieleen ja kulttuuriin sekä ahkeruus: Tulopäivänä junan saapuessa perille klo 8.24, innokkaat opiskelijat istuivat jo klo 13 tunneilla! Matkalta mukaan tarttui upeiden kulttuurikokemusten lisäksi rohkeus käyttää opittua kieltä, olipa sitä kuinka vähän tahansa.

Perjantaina todistuksen saivat meidän opiskelijoidemme lisäksi myös kuusi Floridan yliopiston opiskelijaa ja shampanjamaljojen jälkeen olikin vuorossa jokiristeily.

Lauantain vapaan ohjelman aikana moni tutustui vielä lisää kaupungin kulttuuriin. Bussi nouti opiskelijat asuntolan edestä klo 20.30, vielä viimeinen kiertoajelu ja sitten Tolstoi-junan kyydillä kohti Lahtea ja kotia.

Cпасибо Москва! До свидания!
Kiitos Moskova! Näkemiin!
 
teksti Taru Kontula


http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx