Marjoja, viskiä ja calvadosia - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Marjoja, viskiä ja calvadosia
Opiskelijatarina
 
1.3.2012 10:40

Marjoja, viskiä ja calvadosia

Kolmatta vuotta tarjoilijaksi opiskelevalle Tuomas Hämäläiselle ura baaritiskin takana oli luonteva valinta. Jo yläasteella häntä kiinnosti nimenomaan baarityö. Tuomakselle opiskelu Ståhlberginkadulla on ollut mieluista.
 
Tuomas opiskele Salpauksen matkailu-, ravintola- ja elintarvikealalla tarjoilijaksi. Ensimmäisen vuoden aikana opiskelijat päättävät erikoistumisensa kokki- ja tarjoilijaopintojen välillä.
 
Toisena vuonna opiskelijat tutustuvat lähemmin juomiin ja kolmantena paneudutaan teoriaan ja salitarjoiluun. Tuomasta salitarjoilu ei ole oikeastaan kiinnostanut, vaan hänen haaveensa ovat enemmän tiskin takana.
 
Perinteisiä kouluaineita opiskellaan yhden jakson verran joka vuosi. Valikoimaan kuuluu esimerkiksi matematiikkaa, englantia ja ruotsia.
 

Podiumille baarimikkokilpailussa

 Tuomakselle opiskelujen kohokohta oli kolmantena vuonna Salpauksen edustaminen Tampereella järjestettyjen baarimikkokisojen opiskelijasarjassa.
 
– Kilpailut olivat tosi hauska kokemus. Menisin uudestaan milloin vain, Tuomas hehkuttaa.
 
Kilpailijoiden piti itse suunnitella drinkki kilpailua varten. Itse kilpailussa juomia piti tehdä kolme kuudessa minuutissa. Arvostelussa otettiin huomioon niin maku kuin tekniikkakin.
 
Tuomas sijoittui raikkaalla ja varsin suomalaisella drinkillä kolmanneksi. Nordic Fire -nimellä ristittyyn juomaan tuli muun muassa variksenmarjaa, viskiä ja calvadosia, joka oli pakollinen ainesosa.
 
– Siinä drinkissä ei ollut oikeastaan mitään perinteistä.
 

Osaavalle baarimikolle riittää töitä

Tuomaksen mukaan hyvältä baarimikolta vaaditaan asiakaspalvelutaitoja, ripeyttä ja paineensietokykyä. Asiakaspalvelutyössä pääsee myös soveltamaan.
 
Tylsä yhdeksästä viiteen -toimistotyö ei Tuomasta kiinnostanut. Työn varjopuoleenkin, länkyttäviin humalaisiin, tottuu. Tuomakselle asiakaspalvelu on ollut helppoa ja mukavaa.
 
– Ehkä se johtuu siitä, että tykkään puhua paljon.
 
Opiskelun ohella paljon töitä tekevälle Tuomakselle ei jää juuri aikaa harrastuksille. Lahtelaisessa pubissa työskentelyn lisäksi hän tekee keikkatöitä vuokratyöfirman kautta.
 
– Viimeksi olin Salpausselän kisoissa tarjoilemassa.
 
Tulevaisuudestaan Tuomaksella on jo selvät sävelet.
 
– Kesällä menen armeijaan ja sen jälkeen aion hakea baarimestarikouluun Hämeenlinnaan.
 
Teksti Joel Tolvanen
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx