Mäkihypyn maailmasta viestintäuralle - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Mäkihypyn maailmasta viestintäuralle
Opiskelijatarina
Ville Kantee ja Soili Hirvonen
Sisältötoimisto Source Creative Oy sai Ville Kanteesta uuden työntekijän oppisopimuskoulutuksen avulla. "Villen opinnot tukevat yrityksemme osaamista", kertoo työpaikkakouluttaja Soili Hirvonen.
2.6.2015 9:40

Mäkihypyn maailmasta viestintäuralle

​Ville Kanteen työssä ja opinnoissa yhdistyy kaksi intohimoa: urheilu ja viestintä. Entinen mäkihyppääjä työskentelee nyt Sisältötoimisto Source Creative Oy:ssä ja opiskelee oppisopimuksella media-assistentiksi.
 
Source Creative Oy tekee viestinnän projekteja erityisesti urheilumaailmassa.
 
- Teemme tapahtumaviestintää ja tapahtumatuotantoa. Vastaamme muun muassa Rukan ja Levin hiihdon maailman cupien viestinnästä ja mediapalveluista. Videointia tehdään koko ajan enemmän, nyt myös Villen ansiosta. Ville on tuonut meille paljon lisää osaamista kuvaamisen lisäksi sosiaalisen median ja muiden sähköisten palvelujen käyttöön, kertoo työpaikkakouluttaja Soili Hirvonen.

Villen urheilu-ura päättyi selän välilevyn pullistumiin vuonna 2004. Sen jälkeen hän toimi muutaman vuoden ajan mäkihyppymaajoukkueen välinehuollossa ja vuoden ajan valmentajana. 

- Silloin alkoi olla takki vähän tyhjä reissaamiseen ja muuhun. Soili ja kumppanit vastasivat mäkihyppymaajoukkueen viestinnästä, joten kysyin Soililta, olisiko mahdollista päästä teille harjoittelemaan ja tekemään töitä, kertoo Ville.

Hän ehdotti Sourcelle media-assistentin tutkinnon suorittamista oppisopimuksella.

- Ville oli miettinyt valmiiksi niin hyvän paketin, että siitä ei voinut kieltäytyä. Totesimme, että Villen opinnot tukevat yrityksemme osaamista, ja hän voisi opettaa uusia asioita meille muillekin. Ville tuli täyttämään sellaista aukkoa, joka meillä oli muutenkin, kertoo Soili.
 

Suoraan työhön kiinni

Tietopuoliset media-assistentin opinnot järjestää Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda ja oppisopimuksen järjestelyistä vastaa Koulutuskeskus Salpaus. Opetusta on muutaman kerran kuussa. Koulupäivien aikatauluissa voidaan joustaa, jos ne sattuvat juuri samaan aikaan, kun töissä on tärkeä projekti kesken. Myös koko opintojen suunnitelmaa on voinut muokata joustavasti matkan varrella. 

- Laitteet ja ohjelmat kehittyvät tällä alalla koko ajan. Ne ohjelmat, jotka kirjattiin suunnitelmaan 1,5 vuotta sitten, eivät välttämättä ole enää uusinta uutta, sanoo Ville.

Oppisopimus oli oikeastaan ainoa koulutusmuoto, joka hänellä kävi mielessä.

- Jos 35-vuotiaana lähtee useaksi vuodeksi koulun penkille, äkkiä sieltä tulee nuoremmat ohi. Halusin päästä suoraan tekemään.

Alan perustiedotkin olivat hallussa, sillä valokuvausta ja videointia Ville ehti harrastaa jo mäkihyppypiireissäkin.

- Valmentajana kuvasin muiden hyppyjä, ja kalustokin alkoi olla jo aika hyvä.

- Osa media-assistentin kursseista oli sellaisia, jotka olisin voinut suorittaa näyttönä suoraan, mutta halusin mennä kursseille, että opin esimerkiksi alan termit. Olen opiskellut asioita YouTuben kautta, joten tiesin alan termit lähinnä englanniksi. 
 

Hyvä tapa saada työntekijä

Koko Sourcen porukka on ollut tyytyväinen uuteen työntekijään ja oppisopimuskoulutukseen.

- Meille pienenä yrityksenä tämä on helppo ja hyvä tapa saada työntekijä. Missään vaiheessa ei ole tullut mieleen, että miksi lähdimme tähän, sanoo Soili.
 
Molemmille on selvää, että Villen työt jatkuvat Sourcella opintojen jälkeenkin, jos vain halua on.

- Ei varmasti kukaan ajattele, että Villen työt meillä loppuisi kolmeen vuoteen. Opiskelu on tällä hetkellä osa työtä, sanoo Soili.
 

Rytmit uusiksi

Haastavinta uuden uran aloittamisessa on ollut uudenlainen elämänrytmi: vaikka viestintäalallakin työ on projektiluontoista ja välillä tehdään pitkää päivää, mäkihyppääjän elämä oli vielä enemmän kiinni työpiireissä.

- Kun on ollut koko elämänsä mäkihyppy-ympäristössä, menee hetki, että löytää paikkansa sen ulkopuolelta. Olin parhaillaan 300 päivää vuodesta reissun päällä, nyt ehdin olla kotonakin.
 
Teksti Silja Häikiö, kuva Juuso Kariniemi
 
 

Lisätietoja viestintäalan oppisopimuskoulutuksesta

 
koulutustarkastaja Ritva Koskinen, puh. 044 708 0249
ritva.koskinen[a]salpaus.fi

 

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx