Maakesken Kylänjokea ja sen ympäristöä kunnostetaan opiskelijavoimin Padasjoella - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Maakesken Kylänjokea ja sen ympäristöä kunnostetaan opiskelijavoimin Padasjoella
Uutinen
 
21.9.2011 12:55

Maakesken Kylänjokea ja sen ympäristöä kunnostetaan opiskelijavoimin Padasjoella

​Padasjoen Maakesken kylän Kylänjoesta on tulossa kaloille entistä parempi elinpaikka, sillä Koulutuskeskus Salpauksen ympäristönhoitajaopiskelijat kunnostavat jokea uuteen uskoon. Samalla joen rannalle rakennetaan kilometrin verran uutta luontopolkua.

Kunnostustyöt pääsivät täyteen vauhtiin ympäristöviikolla. Tuolloin paikalla oli opiskelijaryhmän lisäksi kaivinkone, ruoppauskalusto sekä Hämeen kalatalouskeskuksen asiantuntijat, jotka ohjasivat opiskelijoita patokorjauksessa.

Raivausalueelta on jo poistettu puita ja pusikoita, ja nyt Kylänjokea ruopataan ja sen vartta kunnostetaan. Myös joen patoja korjataan ja kalojen kutupaikkoja kunnostetaan. Ensi keväänä jokeen on tarkoitus istuttaa järvitaimenen poikasia.
 
Uusi luontopolun osuus liittyy vanhaan luontopolkuun ja tuo luonnossa reippailijan keskelle kylää. Luontopolku kulkee aivan joen varressa. Myös luontopolku on tarkoitus saada käyttöön ensi kesänä. Joen ja luontopolun kunnostustöitä rahoittavat maanomistaja Paula Hannukkala ja yhteisten alueiden osakaskunta.
 
– Opiskelijat ovat syksyn aikana tehneet kunnostussuunnitelman, ja nyt on toteutuksen aika. Osittain työt on jo aloitettu, ja opiskelijat ovat päässeet lapio- ja rautakankihommiin. Vesisateesta huolimatta he ovat olleet intoa täynnä, ja sanoneet, että tämä on parasta käytännön harjoittelua, kertoo Koulutuskeskus Salpauksen ympäristönhoidon opettaja Paula Salomäki.
 
Mukana ovat myös Lahden ammattikorkeakoulun miljöösuunnittelun opiskelijat, jotka pääsevät näkemään käytännössä, miten vesialueita kunnostetaan.
 
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx