Luonto- ja kala-alan opiskelijat oppivat seikkaillen Saimaalla - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Luonto- ja kala-alan opiskelijat oppivat seikkaillen Saimaalla
Uutinen
25.5.2016 14:55

Luonto- ja kala-alan opiskelijat oppivat seikkaillen Saimaalla

​Joukko Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijoita seikkailee touko-kesäkuun vaihteessa viikon ajan läntisellä Saimaalla. Matkaa vesiä ja rantoja pitkin taitetaan meloen, veneillen ja pyöräillen, minkä lisäksi ohjelmaan mahtuu kalastusta, ruuanlaittoa nuotiolla ja muuta retkeilyä. Saimaalla ollaan 26.5.–2.6.

Luontoalalla retkeily ja luonnossa oleminen ovat merkittävä osa opintoja. Saimaalla opitaan esimerkiksi retken johtamista, maastossa leiriytymistä, navigointia, melontatekniikoita ja tiedottamista.

Saimaalle lähtee Salpauksen Asikkalan toimipisteestä nykyisiä ja entisiä luonto- ja ympäristöalojen sekä kalatalouden opiskelijoita, henkilöstöä sekä ystäviä ja perheenjäseniä. Yksi kajakkipaikoista jaettiin Facebookissa järjestetyn kilpailun kautta.

- Mukaan on ilmoittautunut 19 innokasta, jotka haluavat meloa, retkipyöräillä, patikoida, veneillä, kalastella tai ajaa turva-autoa. Tai useampaakin lajia, kertoo luonto-ohjaajakoulutuksen opettaja Hanna Salminen.

Koska mukana on myös vasta aloittelevia melojia, aloitettiin melontaharjoitukset heti jäiden lähettyä. Päivämatkat pidetään noin 15 kilometrin pituisina, jotta innokkaimmilla on aikaa vielä iltaretkille. 

Saimaa-jamboree on jatkoa viime keväänä toteutetulle Päijänteen retkelle, jossa melottiin ja soudettiin kirkkoveneellä Päijänne päästä päähän, Jyväskylästä Asikkalaan. Saimaa, tarkemmin Puumalan ja Luonterin alue, valikoitui kohteeksi hyvien retkeilypalveluidensa, kauniiden maisemiensa ja suojaisten melontareittiensä vuoksi.

- Saimaa kiinnostaa myös ainutlaatuisen luontonsa ja uhanalaisten lajiensa vuoksi. Retki tarjoaa mahdollisuuden tutustua esimerkiksi uhanalaisen saimaannieriän ja järvilohen elinympäristöihin. Tuskin norppien näkeminenkään ikävää olisi.

Kaksi ensimmäistä päivää retkeläisiä saattaa myös päijäthämäläinen älybussi Linkku, joka muun muassa jakaa tietoa luontoalan koulutuksesta ja tukee retken tiedotusta. Linkku on monipuolinen, liikkuva palvelupiste, jonka avulla saadaan vietyä esimerkiksi terveys- ja ohjauspalveluita tien päälle.

Salpauksen Asikkalan toimipisteestä voi valmistua esimerkiksi luonto-ohjaajaksi, kalanjalostajaksi, maaseutuyrittäjäksi, ympäristönhoitajaksi tai eläintenhoitajaksi. Vapaita paikkoja syksyllä alkaviin koulutuksiin voi hakea 17. kesäkuuta lähtien.

Melojien yöpymispaikat

torstai-ilta 26.5.: Pienniemi, Puumala
perjantai-ilta 27.5.: Korvensaari, satamanumero 4290
lauantai-ilta 28.5.: Hiidenlahti, Mikkeli, satamanumero 4315  
sunnuntai-ilta 29.5.: Raintsaari, satamanumero 4330
maanantai-ilta 30.5.: Pistohiekka, Puumala
tiistai-ilta 31.5.: Rokansaari, satamanumero 4365
keskiviikko-ilta 1.6.: Sahanlahti, Puumala

Retki alkaa Hurissalon Salelta torstaina 26.5. klo 12.

Lisätietoja

opettaja Hanna Salminen, puh. 044 708 0645, hanna.salminen(a)salpaus.fi

Seuraa valmistautumista ja retkeä blogissa, Salpauksen Instagramissa (@koulutuskeskussalpaus), Snapchatissa (salpaussnap) ja Periscopessa (@AsikkalanTivoli).

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx