"Logistiikka-alalla riittää töitä" - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > "Logistiikka-alalla riittää töitä"
Opiskelijatarina
Veli-Matti Lahovuo
13.5.2015 11:35

"Logistiikka-alalla riittää töitä"

​- Työn puute sekä iänikuinen reissaus saivat vaihtamaan alaa, kertoo 49-vuotias Veli-Matti Lahovuo, joka opiskelee Koulutuskeskus Salpauksessa yhdistelmä-ajoneuvon kuljettajaksi.
 
Pitkään työllistänyt työnantaja rakennustarviketeollisuudessa meni konkurssiin, ja Veli-Matti ehti olla työttömänä muutaman kuukauden, kun hän huomasi Etelä-Suomen sanomista ilmoituksen Salpauksen logistiikka-alan koulutuksesta.
 
- Pohdin, että pitäisikö hakea vai ei. Kuljettajana työskentelevät kaverini sanoivat, että tällä alalla riittää töitä. Päätös vahvistui, kun soitin liittoon, ja sieltä sanottiin, että opiskellessa saan korotettua päivärahaa kahdeksan kuukauden ajan.
 

Hyvä yhteishenki motivoi

Koulutus kestää vajaan vuoden. Veli-Matin on tarkoitus valmistua syyskuussa. Ensimmäinen työssäoppimisjakso alkaa toukokuussa, ja työssäoppimispaikka löytyi helposti kotikunnasta Padasjoelta.
Veli-Matti kehuu erityisesti hyvää yhteishenkeä opiskeluporukassa.
 
- Me ollaan me. Jokainen auttaa toista. Osa porukasta on ulkomailta, joten autamme heitä myös suomen kielen kanssa. On ehdottomasti rikkaus, että ryhmässämme on eri kulttuureista tulleita opiskelijoita.
 
Kuorma-auton ajaminen on Veli-Matille osittain tuttua jo hänen aikaisemmasta työstään. Paljon uuttakin mahtuu kuitenkin opintoihin mukaan.
 
- Suoritamme CE-ajokortin, tietoturvakoulutuksen, työturvakoulutuksen, ensiapukoulutuksen, ADR-ajoluvan, hygieniapassin ja niin edelleen. Hyvin on ympätty paljon asiaa pieneen aikaan.
 
Teksti Silja Häikiö, kuva Juuso Kariniemi
 
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx