Lillin polku merkonomiksi - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Lillin polku merkonomiksi
Opiskelijatarina
20.3.2015 12:55

Lillin polku merkonomiksi

Lilli Puolitaival opiskelee merkonomiksi kirjanpitäjän polulla. Lillille räätälöitiin laajennettu työssäoppiminen työnantajan aloitteesta. Hän aloitti Kuusakoski Oy:ssä 2014 syyskuun lopussa ja suorittaa 3. vuoden osaamisalaopintonsa lähes kokonaan työssäoppien.
 
Lillin työharjoittelupaikka on 100-vuotias kierrätysliiketoimintaa harjoittava yritys. Kuusakoski Oy tytäryhtiöineen kuuluu Kuusakoski Group –konserniin, jonka liikevaihto v. 2013 oli 712 milj. euroa. Konserni työllistää lähes 3000 henkilöä ja toimii 11 maassa.
 
Työpaikkaohjaaja Sirpa Paananen kertoo:
”Työssäoppimisjakson tavoitteena on ollut tutustuminen myyntireskontran päivittäisiin tehtäviin. Tässä tehtävässä Lillillä on ollut mitä parhaimmat mahdollisuudet, oppia perusasiat ja kehittyä entistä vaativampiin reskontran tehtäviin.
Yhteistyö oppilaitoksen kanssa on sujunut erinomaisesti. Työpaikkaohjaajana olen erityisesti arvostanut yhteistyötä ohjaavan opettajan Antti Nummelan kanssa. Myös meidän aikataulutoiveisiin ja tarpeisiin on koululta löytynyt aitoa halua vastata. Lisäksi työssäoppimisjaksot ovat olleet erittäin hyödyllisiä sekä yritykselle että koko työyhteisölle. Lilli on sujuvasti sulahtanut täydentämään reskontratiimiä.”
 
Lilli kertoo:
”Kuusakoskella olen nyt ollut harjoittelussa puoli vuotta, ja aika on ollut erittäin antoisaa. Päädyin tänne kun ohjaajani Sirpa kyseli koululta työharjoittelijaa, opettajani suositteli minua ja pääsin haastatteluun ja sillä tiellä olen.
Paikka on ollut minulle kuin lottovoitto. Minut on otettu hyvin vastaan suureen yritykseen ja talon tavoille on ollut helppo päästä kulkemalla aluksi ohjaajan jalanjäljissä ja menemällä sitten rohkeasti mukaan. Mukavan työn ja työyhteisön kautta minun on joka päivä mukava aloittaa päivän haasteet.
Myyntireskontran työ on tarkkaa ja monipuolista. Päivittäisten rutiinien kautta on tullut varmuus työhön ja jokapäiväiset uudet haasteet ja asiakaspalvelu tuovat mukavaa vaihtelua, jonka vuoksi pidän työstäni. Olen huomannut vahvasti yhteyden koulussa opitun teoriatiedon ja täällä tekemäni työn välillä. Työelämässä moni opittu asia kirkastuu aivan toisella tavoin ja työtä tekemällä opin asioita syvemmin ja jopa helpommin.”
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx