Leipuriopiskelijoiden tuotokset ilahduttavat asiakkaita Fellmanniassa - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Leipuriopiskelijoiden tuotokset ilahduttavat asiakkaita Fellmanniassa
Opiskelijatarina
Maria Nurmi ja Aino Junnila
29.5.2013 9:35

Leipuriopiskelijoiden tuotokset ilahduttavat asiakkaita Fellmanniassa

Salpauksen leipuriopiskelijat Maria Nurmi ja Aino Junnila leipovat Fellmannian asiakkaille muun muassa tuoreita sämpylöitä, mansikkahyydykekakkua ja Daim-mokkapaloja.
 
- Luokaltamme käy Fellmannian ravintolassa kaksi opiskelijaa kahtena päivänä viikossa tekemässä vitriinituotteita.
 
Maria työskenteli Fellmanniassa myös kahden kuukauden työssäoppimisjakson ajan.
 
- Työssäoppimisaikana yritin tehdä mahdollisimman monipuolisesti erilaisia leivonnaisia, ei aina peruspullaa. Vitriinituotteiden lisäksi tein lounaalle sämpylöitä ja jälkiruokia.
 
- Koitamme muutenkin leipoa täällä sellaisia tuotteita, joita ei tehdä koulussa niin paljon, kertoo Aino.
 
Fellmannian ravintolassa on Salpauksen kokki-, tarjoilija- ja leipuriopiskelijoita työssäoppimassa läpi vuoden, paitsi kesäaikaan.
 
- Asiakkaat ovat tyytyväisiä, kun meillä on tarjolla opiskelijoiden tekemiä, tuoreita leivonnaisia, kertoo Fellmannian ravintolapäällikkö Riikka Peltonen.
 

Yliopisto vaihtui Salpaukseen

Aino ja Maria ovat molemmat käyneet lukion, joten opiskelu Salpauksessa kestää kaksi vuotta. Aino ehti opiskella muutaman vuoden ajan yliopistossa lukion jälkeen, mutta elintarvikeala veti puoleensa, ja hän päätti vaihtaa englannin kielen opinnot leipuriopintoihin.
 
- Nyt olen erittäin tyytyväinen.
 
Nyt kun ensimmäinen opiskeluvuosi on lopuillaan, kesätyöt odottavat. Molemmat saivat oman alan töitä työssäoppimispaikkojen kautta.
 

Uusi oppimisympäristö Kulinaaritalosta

Syksyllä opinnot jatkuvat uudessa Kulinaaritalossa Svinhufvudinkadulla.
 
- Odotan innolla, että pääsemme uusiin tiloihin, kertoo Maria.
 
- Kulinaaritalossa kahvila on ihan leipomon vieressä, joten saamme leivonnaiset kätevästi siihen myyntiin, sanoo Aino.
 
Kulinaaritalossa opiskelijoiden leivonnaisia myydään Shop-Cafessa, joka siirtyy sinne Ståhlberginkadulta. Samaan yhteyteen avataan ravintola Kulinaari, jossa tarjoillaan kokkiopiskelijoiden valmistamaa ruokaa.
 
Teksti ja kuva Silja Häikiö

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx