Leipuri-kondiittorien SM-kultaa Salpaukseen - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Leipuri-kondiittorien SM-kultaa Salpaukseen
Uutinen
Rinkeli Grand Prix -kilpailun voittajat
Keskellä voittajat kiertopalkintopokaalin kera eli Koulutuskeskus Salpauksen Camilla Hietanen ja Terhi Myllymäki sekä opettaja Matti Storlöpare. Kuva: Suomen leipuriliitto
11.2.2013 9:25

Leipuri-kondiittorien SM-kultaa Salpaukseen

​Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijat Camilla Hietanen ja Terhi Myllymäki voittivat Suomen leipuriliiton Rinkeli Grand Pix 2013 -kilpailun, joka järjestettiin lauantaina 9.2. Tampereella. Joukkueen johtajana toimi Salpauksen opettaja Matti Storlöpare. Rinkeli Grand Prix on ammattioppilaitosten nuorisoasteen leipuri-kondiittoriluokkien SM-kilpailu.

Rinkeli Grand Prix -kilpailussa mitataan sekä leipurin että kondiittorin taitoja. Jokainen joukkue valmistaa pakollisen ja vapaavalintaisen kahvileipätuotteen sekä pakollisen ja vapaavalintaisen konditoriatuotteen. Tänä vuonna pakollinen kahvileipätuote oli korvapuusti, ja konditoriatuotteena valmistettiin kerma-kirsikkakakku äidille. Valinnaisena tuotteena Salpauksen joukkue valmisti karpaloleivoksen nimeltä Palava rakkaus sekä makean Pähkinäkuningatar-kahvileivän.

- Pakolliset tuotteet ilmoitettiin edellisenä iltana ja vapaavalintaiset saimme suunnitella etukäteen koululla, kertoo Terhi Myllymäki.

Kilpailuaikaa oli viisi tuntia, ja kilpailemassa oli yhteensä 16 joukkuetta. Toiseksi kilpailussa ylsi isäntäkoulun eli Tampereen seudun ammattiopiston joukkue ja kolmanneksi Stadin ammatti- ja aikuisopiston joukkue.

Rinkeli Grand Prix -kilpailu järjestettiin nyt 24. kerran. Kilpailun yhteistyökumppanit ovat Helsingin Mylly Oy, Leipurin Oy, Mauste-Sallinen Oy, Oy Roberts Ab ja Valio Oy. Näistä yrityksistä tulivat myös kilpailun viisi tuomaria, jotka kaikki ovat leipomoalan ammattilaisia. Kuudentena tuomarina kilpailussa toimii aina paikallisen leipomoalan yrityksen edustaja, tällä kerralla hän oli Heikki Jänne Linkosuo Oy:stä.

Suomen leipuriliiton tiedote

 

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx