Lähiruoka tutuksi opiskelijoille 15. ja 16. lokakuuta - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Lähiruoka tutuksi opiskelijoille 15. ja 16. lokakuuta
Uutinen
10.10.2013 13:55

Lähiruoka tutuksi opiskelijoille 15. ja 16. lokakuuta

​Päijät-Hämeen koulutuskonsernin kolmessatoista opiskelijaravintolassa, Koo-kuppilassa, vietetään lähiruokapäivää 15. ja 16.10.2013. Teemapäivinä lounasvaihtoehdot koostuvat lähellä tuotetuista raaka-aineista.
 
Ruokapalveluista vastaavan yksikön ravintolapalvelujohtaja Marko Viljamaa kertoo, että lähiruokaa haluttaisiin käyttää enemmänkin, jos se voitaisiin paremmin huomioida hankintoja kilpailuttaessa.
 
- Käytämme hyvin paljon kotimaisia ja lähellä tuotettuja raaka-aineita ruoanvalmistuksessa. Lähiruokapäivillä haluamme tuoda asiakkaidemme tietoisuuteen niitä lähituottajia, joiden tuotteita käytämme normaalistikin arjessa. Lounaslistoihin lisätään raaka-aineiden alkuperä. Listalla on esimerkiksi lihapullat ja nakkikeitto, jotka valmistuvat yhteistyössä Maatila-Liha Merosen ja He-Vi Hasilan kanssa.
 
Asiakkaat voivat kysellä ruoan alkuperästä ja ruokaketjusta lammilaiselta paikallistoimittajalta, joka on paikalla lounasaikaan tiistaina Koo-kuppila Kampus 1:ssä Ståhlberginkatu 4:ssa ja keskiviikkona Koo-kuppila Kannaksessa Kannaksenkatu 22:ssa.
 
- Lähiruoka ei ole vain kustannuskysymys vaan myös tahtokysymys. Järkevästi käytettynä lähiruoka ei ole niin kallista kuin uskotaan. Paikallisruoan käyttö myös vahvistaa maaseudun elinvoimaisuutta ja arvostusta ruokatuotantoon, toteaa Viljamaa.
 

Lisätietoja

ravintolapalvelujohtaja Marko Viljamaa, puh. 044 708 1515 tai marko.viljamaa [at] phkk.fi
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx