Lähihoitajien avoimet ovet Vipusenkadulla - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Lähihoitajien avoimet ovet Vipusenkadulla
Opiskelijatarina
Verensokerin mittaus.
10.12.2013 10:25

Lähihoitajien avoimet ovet Vipusenkadulla

​Ryhmämme järjesti 13. - 14.11.2013 avoimet ovet Vipusenkadun F-rakennuksessa. Saatuamme tiedon siitä, että juuri meidän ryhmä järjestää avoimet ovet, olimme hieman häkeltyneitä. Mieleeni tuli ensimmäisenä: Kuinka me pystymme järjestämään tällaisen tapahtuman kunnialla alusta loppuun? Aloimme kuitenkin täydellä tohinalla jakaa ryhmiä, esittelypisteitä ja työtehtäviä.

Suunnittelu oli erittäin tärkeä osa koko projektia. Siinä vaiheessa kun tiesi, mitä pisteellämme tulisi kertoa, miten esittäisimme sen ja mitä pitäisi muistaa, rauhoituimme. Vaikka tuntui, ettemme kaikki ole parhaita esiintyjä ihmisten edessä, mutta kun olimme suunnitelleet pisteemme hyvin, ja tiesimme mitä piti tehdä, niin ei siinä ollut mitään ongelmaa. Pieni jännityshän kuuluu aina tällaisiin tilanteisiin, se on ihan tervettä.

Ensimmäisen päivän aamuna heti kahdeksalta koululla oli vielä melko hiljaista, mutta me kuhisimme. Kaikkia jännitti, ja puhetta riitti. Olimme innoissamme. Kaikki olivat valmistautuneet hyvin, joten jännitys oli täysin positiivista. Hetken keskusteltuamme jakaannuimme omiin pisteisiimme ja valmistelimme paikkamme valmiiksi. Olimme valmistautuneet pitkään päivään omilla eväillä ja vesipulloilla, tiesimme, että edessä on paljon puhumista ja ääni ei saisi loppua kesken. Lisäksi Salpaus tarjosi vielä molempina päivinä kahvit ja pullan. 

Ensimmäisten vieraiden tullessa iski pienimuotoinen paniikki. Hätäännyimme ja mietimme vain, ”miten tästä selvitään?” Jännitys laantui jo ensimmäisen kerran jälkeen, ja ihmisten edessä oli helppo olla. Yksi ryhmä lähti ja toinen oli jo tulossa. Olimme järjestäneet erilaisia ”pisteitä” ympäri rakennusta ja kierrätimme erikokoisia ryhmiä niissä. Opiskelijat kertoivat ryhmille esimerkiksi opetussuunnitelmasta, hygieniapassista, snoezelen menetelmästä, hoitotyöstä, Taitaja -kisoista ja kansainvälisyydestä. Viidennen esittelykerran jälkeen homma alkoi tuntua jo täysin varmalta ja helpolta. Sen jälkeen suurin osa esityksestämme oli jo ulkomuistissa, ja homma alkoi sujua jatkuvasti paremmin. Loppujenlopuksi asian oli kertonut jo niin monta kertaa, että se aiheutti takeltelua sanoissa. Oikealla asenteella sekään ei kuitenkaan haitannut.

Toinen päivä kului rutiinilla. Tuntui hyvältä, kun suurin osa vierailijoistamme oli aidosti kiinnostuneita, ja sen näki heistä. Nämä kaksi päivää olivat fyysisesti melko raskaita, mutta se oli todella hauskaa! Vaikka olikin todella väsynyt toisen päivän lopussa, jäi haikea olo. Kaksi päivää oli kulunut nopeammin kuin koskaan aikaisemmin koulussa.

Lähihoitajan avoimissa ovissa kävi tutustumassa noin 300 henkilöä. Saimme pelkästään positiivista kommenttia ja hyvää palautetta. Kaikista mieluisinta avoimiin oviin tulijoiden mielestä oli hoitotyö, koska siinä meidän opiskelijat näyttivät, miten otetaan toiselta verensokeri ja kuinka siirretään sängystä pyörätuoliin. Luokassa oli myös esillä erilaisia hoitotyöhön kuuluvia tarvikkeita.

Suurin osa tulijoista oli sitä mieltä, että lähihoitajan avoimet ovet olivat hauska ja opettavainen kokemus. Sitä se oli myös meille opiskelijoille. Koko meidän ryhmä työskenteli yhdessä, vaikka olimme eri paikoissa. Meidän ryhmä järjesti tämän tapahtuman, me kaikki teimme yhteistyötä huomaamattakin. Tuntui kuin ryhmämme olisi lähentynyt. Oli ihanaa huomata tämmöinen asia, ja se antoi intoa tekemään täysillä parhaansa. Teimme kaikki parhaamme, tykkäsimme tehdä sitä ja annoimme hyvän vaikutelman. Siihen kai tässä pyrittiinkin.

Teksti: Lähihoitajaopiskelijat Elli Ollila ja Tarja Puumalainen

 


Siirto sängystä pyörätuoliin nosturin avulla.

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx