Lähihoitajasta kosmetiikkaneuvojaksi - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Lähihoitajasta kosmetiikkaneuvojaksi
Opiskelijatarina
Jasmin Jokinen
7.6.2013 8:35

Lähihoitajasta kosmetiikkaneuvojaksi

Jasmin Jokinen valmistui tänä keväänä Salpauksesta kosmetiikkaneuvojaksi, ensimmäisten joukossa. Kosmetiikkaneuvojien koulutus aloitettiin Salpauksessa kaksi vuotta sitten.

- Olen aikaisemmalta ammatiltani lähihoitaja, ja pidän myös siitä työstä. Tämä on kuitenkin ollut haaveeni jo pitkään, joten ajattelin, että nyt on hyvä opiskella kun olen vielä nuori, kertoo 24-vuotias Jasmin.

Jasmin haki opiskelemaan kosmetolgiksi, mutta ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen hän teki valinnan, että suuntautuu kosmetiikkaneuvojaksi.

- Kävimme paljon läpi kosmetiikan raaka-aineita, markkinointia ja asiakaspalvelua. Kosmetologit harjoittelevat enemmän laitehoitoja.

- Lähihoitajan ja kosmetiikkaneuvojan koulutukset täydentävät toisiaan. Lähihoitajan opinnoissa käytiin läpi anatomiaa ja tautioppia, joten minulla oli niistä hyvät pohjatiedot.
 

Tarkkuutta kosmetiikan valintaan

Opinnoissa mielenkiintoisinta oli Jasminin mielestä nimenomaan kosmetiikan raaka-aineisiin ja niiden vaikutuksiin tutustuminen.
 
- Kaikki ainesosat eivät ole terveellisiä iholle. Katson itse tarkkaan, millaista kosmetiikkaa käytän. Suosittelen muillekin, että kannattaa tutkia purkkien kyljistä, mitä ne sisältävät ja kysyä asiantuntijoilta lisää.
 
Lähes kaikki työssäoppimisjaksonsa Jasmin suoritti Hyvinkäällä Flow-kosmetiikkamyymälässä, joka myy luonnonkosmetiikkaa. Siellä odottavat myös kesätyöt valmistumisen jälkeen.
 
Kahden opiskeluvuotensa jälkeen Jasmin palasi Lahdesta takaisin kotikaupunkiinsa Riihimäelle. Tulevaisuudessa hän toivoo tekevänsä nimenomaan kosmetiikkaneuvojan töitä, mutta lähihoitajan työtkään eivät ole poissuljettu vaihtoehto.
 
Teksti ja kuva Silja Häikiö
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx