Kulinaaritalo avataan 5.9. - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Kulinaaritalo avataan 5.9.
Uutinen
Janika Suomalainen ja Heini Virkkunen Kulinaaritalossa
Leipuri-kondiittoriopiskelijat Janika Suomalainen ja Heini Virkkunen pitävät taukoa Shop-Cafessa. Taustalla näkyy konditoria, jossa työskentelyä kahvilan asiakkaat voivat seurata.
27.8.2013 14:35

Kulinaaritalo avataan 5.9.

​Koulutuskeskus Salpauksen Kulinaaritalo avaa kaikki palvelunsa asiakkailleen torstaina 5.9. osoitteessa Svinhufvudinkatu 6, Lahti. Kulinaaritalon katukerroksessa toimivat Ravintola Kulinaari sekä Shop-Cafe kaikkina arkipäivinä klo 9 - 16.

Uudessa Ravintola Kulinaarissa voi nauttia kokkiopiskelijoiden valmistaman lounaan vaihtuvalta listalta. Tarjoilijaopiskelijat huolehtivat ruokien tarjoilusta. Opintojen sisällöstä riippuen Kulinaarissa voi olla joko noutopöytä tai pöytiintarjoilua.
 
Shop-Cafesta voi ostaa mukaan tuoreita leipiä, leivonnaisia ja ruoka-annoksia. Paikan päällä voi nauttia kahvin kera reiluista leivistä ja maistuvista makeista. Shopin leivonnais- ja einestarjonnasta vastaavat Salpauksen kokki- ja leipuriopiskelijat.
 
Tänä syksynä opetus alkoi lukuvuoden alkaessa Kulinaaritalossa. Shop-Cafen toimintaa on käynnistelty hiljalleen ja Ravintola Kulinaari tarjoaa lounasta ensimmäistä kertaa 5.9. Opiskelijat ovat innolla mukana uuden kehittämisessä.
 
- Kulinaaritalon avarissa tiloissa on mukavaa olla ja työskennellä. Kahvilan tuotevalikoima on monipuolinen, ja lähes kaikki tuotteet ovat opiskelijoiden itse tekemiä. Kahvilatyöskentelyyn on ollut helppo perehtyä ja asiakkaiden kanssa on ollut mukava työskennellä. Lisäksi leipomo on ergnomisesti suunniteltu, kertovat leipuri-kondiittoriopiskelijat Heini Virkkunen ja Janika Suomalainen.
 
Kulinaaritaloon keskittyvät Salpauksen hotelli-, ravintola ja cateringalan, elintarvikealan, matkailualan sekä puhdistuspalvelualan koulutukset ja kotitalousopetus. Se kokoaa yhteen Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijoita, henkilökuntaa ja palveluja kolmesta eri toimipisteestä: Vipusenkadulta, Ståhlberginkadulta ja Sammonkadulta.
 
Kulinaaritalossa opiskelee vuosittain lähes 3 000 nuorta ja aikuista. Kaikkea toimintaa ohjaavat yhdessä tekeminen ja kestävän kehityksen periaatteet.
 
Kulinaaritalon läheisyydessä toimii edelleen myös Salpauksen työpajakahvila Hetki-Cafe. Hetki tarjoaa lounasruokaa ja leivonnaisia retrohenkisessä kahvilaympäristössä, osoitteessa Jalkarannantie 20. Myös Heinolassa Opintiellä toimii opiskelijoiden pyörittämä Ravintola Haave.

 
 
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx