Koulutuskeskus Salpaus järjestää Taitaja-kisat vuonna 2014 - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Koulutuskeskus Salpaus järjestää Taitaja-kisat vuonna 2014
Uutinen
Verna Väisänen, Taitaja 2012
Vuoden 2012 Taitaja-kisoissa Salpauksen opiskelija Verna Väisänen voitti hopeaa hevostenhoidossa.
10.6.2011 15:50

Koulutuskeskus Salpaus järjestää Taitaja-kisat vuonna 2014

Koulutuskeskus Salpaus saa järjestettäväkseen valtakunnalliset Taitaja-kisat vuonna 2014. Salpaus isännöi Taitaja-kilpailua Lahden Messukeskuksen ja Suurhallin alueella sekä niiden välittömässä läheisyydessä sijaitsevan Salpauksen kampusalueen tiloissa 8. - 10.4.2014.
 
Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma, jossa ratkotaan yli 40 ammattilajin Suomen mestaruudet. Lisäksi mukana on muutamia näytöslajeja, joita testataan ja kehitetään ennen vakiinnuttamista varsinaisten kilpailulajien joukkoon.
 
Kisoissa osaamisestaan mittelee noin 400 lahjakasta, alle 20-vuotiasta opiskelijaa, joukossa myös kansainvälisiä vieraskilpailijoita. Samassa yhteydessä pidetään myös erityistä tukea tarvitsevien TaitajaPLUS-ammattitaitokisat ja yhdeksäsluokkalaisille suunnattu Taitaja9-kilpailu.
 
Yleisöä Taitaja2014:n tavoitteena on vetää paikalle noin 35 000 henkilöä. Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan kilpailuja.
 
– Taitaja-kisojen saamisella on suuri merkitys, sillä Salpaus kokoaa kisojen avulla koko koulutusarsenaalin yhteen paikkaan. Kyseessä on myös yksi suurimmista tapahtumista Lahden seudulla tuona vuonna, sanoo Taitaja2014-kilpailujohtaja Jorma Noponen Koulutuskeskus Salpauksesta. 
 

Yhteistyötä yritysten kanssa

Taitaja-tapahtuma on suuri ponnistus Koulutuskeskus Salpauksen henkilökunnalle ja opiskelijoille. Kisat järjestetään yhteistyössä päijäthämäläisen elinkeinoelämän kanssa.
 
- Taitaja2014 on suomalaisen ja päijäthämäläisen ammatillisen koulutuksen esiinmarssi, joka haastaa mukaan koko maakunnan ja sen yritykset. Tavoitteena on kehittää ja tehdä tunnetuksi suomalaista ammatillista koulutusta, kannustaa nuoria ja edistää työllistymistä tuomalla osaajat tehokkaasti työelämän ulottuville, toteaa Noponen.
 
Oppilaitoskumppaneina muutamissa Taitaja-lajeissa ovat Etelä-Savon ammattiopisto, Kiipulan ammattiopisto, Porvoon ammattiopisto, Suomen Liikemiesten Kauppaopisto ja Keski-Uudenmaan ammattiopisto.
 
Taitaja-kilpailujen taustaorganisaationa toimii Skills Finland ry. Vuoden 2013 Taitaja-tapahtuma järjestetään Joensuussa. 
 

Lisätietoja

Jorma Noponen
Taitaja2014-kilpailujohtaja
puh. 050 523 5815
 
Marjaana Keskitalo
Markkinointi- ja tiedotusvastaava Taitaja2014
puh. 044 708 1470
 
etunimi.sukunimi@salpaus.fi
 

 

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx