Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijoiden rakentamalla ralliautolla kilpaillaan ensi kaudella SM-sarjassa - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijoiden rakentamalla ralliautolla kilpaillaan ensi kaudella SM-sarjassa
Uutinen
Kuljettaja Matti Manninen poseerasi ensi kauden ajokkinsa kanssa Urjalan Nesteellä 10.10. järjestetyssä moottoriurheilunäyttelyssä.
12.10.2015 9:00

Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijoiden rakentamalla ralliautolla kilpaillaan ensi kaudella SM-sarjassa

​Opiskelijoiden rakentamalla R2-ryhmän ralliautolla ajetaan ensi kaudella SM-sarjan kaikki kuusi osakilpailua sekä kesän Neste Oil Ralli. Kuljettaja ja kartturi edustavat Urjalan urheiluautoilijoita, mutta auton huollosta ja kehittämisestä kilpailuissa ja niiden välillä vastaavat edelleen Koulutuskeskus Salpauksen autoalan moottoriurheilupainotteisen linjan opiskelijat opettajansa johdolla.

- Sopimus tarjoaa opiskelijoille lukuisia mahdollisuuksia osallistua moottoriurheilutoimintaan itse kilpailuissa ja testipäivinä, iloitsee opettaja Jari Vanhanen.

- Huollettavaa ja opittavaa riittää myös koululla. Lisäksi auton kehittäminen kilpailukykyisemmäksi on helpompaa, kun kuljettaja on jokaisessa kilpailussa sama.

Kuljettaja Markus Manninen ja kartturi Ville Mannisenmäki aloittavat kautensa 16.1.2016 Jari-Pekka Rallissa, jonka kilpailukeskuksena toimii Koulutuskeskus Salpauksen Heinolan toimipiste. Heinolassa he ajavat nolla-autoa, jonka tehtävänä on ennen varsinaisia kilpailijoita kiertää reitti ja tarkistaa sen turvallisuus sekä ajanottolaitteiston toiminta.

SM-sarjan ensimmäinen osakilpailu käydään Rovaniemellä Arctic Lapland Rallissa tammikuun lopussa.

Kuluneen kauden suurin koitos katkesi kiveen

Suomen ensimmäinen toisen asteen oppilaitoksessa rakennettu ralliauto valmistui Koulutuskeskus Salpauksessa vuonna 2012. Aluksi autoa ajoivat lähinnä Salpauksen omat opiskelijat, mutta kuluneella kaudella sitä alettiin vuokrata yksityisille kuljettajille.

Kauden kilpailuissa saavutettiin muun muassa luokkavoitto kotikilpailuissa Heinolassa ja palkintopallisija Orimattilassa. Kesän suurin koitos Neste Oil Ralli päättyi keskeytykseen auton osuttua kiveen. Polttoainesäiliö, öljypohja ja pakoputki rikkoutuivat osumassa.

- Auto on taas parsittu kasaan, ja syyskuussa sillä osallistuttiin Pirelli Ralliin Tampereella. Kuljettajana toimi junioreiden SM-sarjan kärkikuljettajiin kuuluva Tapio Nirvi, joka kartturinsa kanssa kokeili Ford Fiesta R2 -ralliautoa ensimmäistä kertaa. Tuloksena oli luokan 14. sija, Jari kertoo.

Lisätietoja

opettaja Jari Vanhanen, auto ja logistiikka, p. 050 554 6522

Manninen Rally Team Facebookissa

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx