Koko perhe saman lajin parissa – veljekset kisaavat haulikkoammunnan MM-kisoissa - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Koko perhe saman lajin parissa – veljekset kisaavat haulikkoammunnan MM-kisoissa
Opiskelijatarina
Niko Kopra
Niko Kopran laji on Trap, jossa ammutaan halukolla oman ampumapaikan edestä lähtevää kiekkoa, jonka lentosuuntaa ja korkeutta ampuja ei tiedä etukäteen.
1.9.2015 13:25

Koko perhe saman lajin parissa – veljekset kisaavat haulikkoammunnan MM-kisoissa

​Italian Lonatossa järjestetään syyskuussa ammunnan nuorten MM-kilpailut. Mukana ovat myös Salpauksessa opiskelevat veljekset Niko ja Vili Kopra.

Haulikkoammunnasta tuli viitisen vuotta sitten molemmille rakas harrastus, koska myös isä Kari Kopra elää lajin parissa.

- Iskä on meidän molempien valmentaja. Hän valmentaa Suomen junnujen maajoukkuetta, johon Vili kuuluu, ja tehoryhmää, johon itse tällä hetkellä kuulun, kertoo Niko.

Koprien laji on Trap, jossa ammutaan oman ampumapaikan edestä lähtevää kiekkoa, jonka lentosuuntaa ja korkeutta ampuja ei tiedä etukäteen. MM-kisassa ammutaan 5 sarjaa, joissa kussakin on 25 kiekkoa. Finaaliin pääsee kuusi parasta.

- Taso on varmasti korkea. Etenkin Venäjä ja Italia ovat kovia maita. Italialaisilla on vuodessa yksi päivä, jolloin he eivät treenaa, ja se on joulu, sanoo Vili.

Suomen treenikausi rajoittuu huhti–syyskuuhun, joten talvisaikaan veljekset harjoittelevat paljon ulkomailla. Se vaatii poissaoloja ja joustoa koulun puolelta, mutta molempien opinnot etenevät aikataulussa. 

-Opiskelen sähköalaa, mutta haaveilen autoalan töistä. Suurimman osan vapaa-ajastani ja rahoistani käytän autooni. Aion joka tapauksessa tehdä tämän tutkinnon valmiiksi, sanoo Niko (kuvassa vasemmalla).

Vili opiskelee muotoilun ja mallintamisen artesaaniksi ja on ollut tyytyväinen opintoihinsa. Koulutuskeskus Salpaus oli molemmille selkeä valinta opiskelupaikaksi.

- Onko edes muita vaihtoehtoja? Lukio ei ole meidän juttu, sanoo Vili.

Lähihoitajaopintoja ja nyrkkeilyä

Myös lähihoitajaopiskelija Aleksi Virtanen lähtee nuorten MM-kisoihin syyskuussa. Aleksin laji on nyrkkeily, ja kilpailut käydään Pietarissa.
 
- Olen nyrkkeillyt 3,5 vuotta. Nämä ovat ensimmäiset isot kisani. Kilpailijoita on yli 400 yli 40 eri maasta.
 
Aleksi treenaa keskimäärin yhdeksän kertaa viikossa. Harjoittelu pitää sisällään lajitreenien lisäksi muun muassa juoksulenkkejä.
 
Urheilijanuorukainen tavoittelee fysioterapeutin ammattia.
- Uskon, että lähihoitajan opinnoista saa hyvän pohjan fysioterapeutin koulutukseen.
 

Teksti Silja Häikiö

 

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx