Kokkiopiskelijat saivat neuvoja arvostetulta keittiömestarilta - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Kokkiopiskelijat saivat neuvoja arvostetulta keittiömestarilta
Opiskelijatarina
Salpauksen kokkiopiskelijat valmistavat kilpailuannoksia
Kokkiopiskelijat viimeistelevät kilpailuannoksiaan.
26.9.2013 14:35

Kokkiopiskelijat saivat neuvoja arvostetulta keittiömestarilta

​– Tämä ala vaatii kovaa työtä. Haastakaa itsenne, hakeutukaa esimerkiksi harjoitteluun korkeatasoisiin ravintoloihin ja olkaa valmiit käyttämään myös omaa aikaanne taitojen harjoitteluun, evästi keittiömestari Gert Klötzke kokkiopiskelijoita.
 
Ruotsalainen Glötzke on hankkinut meriittinsä kotimaassaan vuoden kokkina, vuoden riistakokkina ja Ruotsin kokkimaajoukkueen pitkäaikaisena vetäjänä. Hän on myös yksi maailman arvostetuimmista kansainvälisten kilpailujen keittiötuomareista.
 
Koulutuskeskus Salpauksen kokkiopiskelijoille tarjoutui tilaisuus saada valmistamistaan annoksista palautetta Klötzkeltä, kun Suomen keittiömestarit, Päijät-Hämeen keittiömestarit ja Koulutuskeskus Salpaus järjestivät kansainvälisen keittiötuomarikoulutuksen Lahdessa. Harjoitustuomarointi järjestettiin Salpauksen sisäisessä Taitaja-kilpailujen semifinalistikarsinnassa, jossa neljä kokkiopiskelijaa kilvoitteli osaamisellaan.
 

Kilpailutehtävänä päivällinen hauesta

 
Kilpailun osallistujat olivat saaneet pääraaka-aineekseen Vesijärven haukea, josta syntyi hyvinkin erilaisia variaatioita lisäkkeineen ja kastikkeineen. Neljästä kisailijasta voiton vei niukasti Tomi Tuominen annoksellaan, joka sisälsi haukea kahdella tapaa, jokirapuja, fenkolipyreetä, punajuurta ja porkkanasipsejä.
 
Tuomarikokelaiden lisäksi palautetta annoksista antoi myös Gert Klötzke. Näin nuoret kokkikisaajat saivat ainutlaatuisen tilaisuuden saada palautetta yhdeltä maailman arvostetuimmalta keittiötuomarilta. Klötzke kävi annokset hyvin yksityiskohtaisesti läpi, eikä kriittisiltäkään kommenteilta vältytty.
 
– Kisaan osallistuneille uusi kokemus antaa motivaatiota mennä eteenpäin ja kehittää osaamistaan edelleen, sanoivat opettajat Hannu Joutselainen ja Vesa Työppönen.
 
Lopuksi Klötzke kannusti opiskelijoita valitsemassaan kiinnostavassa ammatissa.
 
– Tämä on myös todella hieno ala. Erityisesti hyvillä osaajilla on mahdollisuus työskennellä missä päin maailmaa tahansa, Klötzke sanoi.
 

Gert Klötzke arvioi tarkasti kilpailuannosten eri osa-alueet.
 
teksti: Jukka Turta ja Tiina Jakobsson
kuvat: Suvi Janger
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx