Kohti köysitoiminnanohjaajan pätevyyttä - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Kohti köysitoiminnanohjaajan pätevyyttä
Opiskelijatarina
28.11.2011 14:35

Kohti köysitoiminnanohjaajan pätevyyttä

​Luonto-ohjaajan ammattiin kuuluu erilaisten luontoaktiviteettien ohjaaminen asiakasryhmille turvallisesti ja elämyksellisesti. Joihinkin luontoaktiviteetteihin liittyy kuitenkin sellaisia vaaratekijöitä, että niitä ohjaavilta edellytetään lajiliiton myöntämää ohjaajan pätevyyttä.

Koulutuskeskus Salpauksen Asikkalan toimipisteessä opiskelevilla luonto-ohjaajilla on halutessaan mahdollisuus opiskella sekä melonta- että köysitoiminnanohjaajan tutkintoon vaadittavalle tasolle.

Varsinainen ohjaajakoe on suoritettava lajiliittojen järjestämillä kursseilla. Salpauksen tarjoamilla valinnaiskursseilla on kuitenkin mahdollista harjoitella omia taitoja ja toisten ohjaamista kouluttajan johdolla sekä hankkia varmuutta ja kokemusta ryhmän tuella.

Syksyllä 2011 ryhmä luonto-ohjaajaopiskelijoita osallistui kiipeilyn perus- ja jatkokurssille. Marraskuun lopulla järjestettiin jatkokurssin päätteeksi tasokoe, jossa arvioitiin esimerkiksi tekniikkaa ja turvallisuudesta huolehtimista. Tasokokeen läpäisseet opiskelijat harjoittelivat vilpoisessa tihkusateessa asiakasryhmän kalliolta laskeutumiseen valmistautumista Hollolan Havukalliolla.

Kevätkauden harjoittelun ja kiipeilyretkien jälkeen halukkaat osallistuvat Suomen Kiipeilyliiton köysitoiminnanohjaajakurssille. Taitavimmat pääsevät valmistuttuaan työnhakuun KTO-titteli ansioluettelossaan.

Suomen Kiipeilyliitto / köysitoiminnanohjaaja KTO

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx