Kilpailuissa voittaa itsensä - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Kilpailuissa voittaa itsensä
Opiskelijatarina
22.1.2014 10:25

Kilpailuissa voittaa itsensä

Hiusalan kolmannen vuoden opiskelija Saana Huttu ja toisen vuoden opiskelija Susanna Kokkonen ottivat osaa oman alansa Taitaja-kilpailuiden semifinaaliin. Kilpailut järjestettiin joulukuussa Salossa. Molemmat tytöt luonnehtivat kisoja erittäin kovatasoiseksi. Saana oli mukana nyt toista kertaa ja Susanna ensimmäistä, mutta ei taatusti viimeistä kertaa. Sen verran kilpailukärpäsen puraisemia tuntuivat molemmat tytöt olevan.

Jännitystä varmasti lisäsi myös runsas osanottajamäärä, peräti 51 kilpailijaa, joista valittiin kahdeksan parasta Lahdessa järjestettävään Taitaja-kilpailuiden finaaliin. Tällä kertaa tyttöjen pistemäärä ei aivan riittänyt terävimpään kärkeen, mutta se ei tunnu tyttöjä haittaavaan. Päinvastoin tytöt odottavat innolla jo seuraavia hiusalan kisoja.

- Aluksi minua jännitti ja itse asiassa vähän pelottikin lähteä mukaan, mutta osallistumiseni myötä voitin pelkoni. Vaikken päässytkään finaaliin asti, niin tunsin voittaneeni itseni ja aion ensi vuonna yrittää uudelleen, kertoo ensikertaa kisoihin osallistunut Susanna.

- Olin jo viime vuonna semifinaalissa ollessani kakkosella ja silloin sijoituin kymmenenneksi. Silloin semifinaali järjestettiin omalla koulullamme ja se ei jännittänyt niin paljon, koska paikka oli tuttu. Nyt oli hieman stressaavampi tilanne, kun piti matkustaa vieraaseen kouluun kilpailuihin. Se saattoi vaikuttaa myös suoritukseeni, sillä nyt olin kahdeskymmenes, nauraa Saana ja lupaa niin ikään jatkaa kilpailuharrastustaan myös tulevaisuudessa.

Tytöt kannustavat myös muita osallistumaan rohkeasti oman alansa kilpailuihin, vaikkei lähtisikään kärkisijoja tavoittelemaan.

- Siinä saa uusia ideoita ja oppii tekniikoita, joita voi soveltaa myös asiakaspalveluun. Myös paineensietokyky kasvaa ja normaalit asiakastyöt ei enää jännitä niin paljon, kun on kerran selvinnyt kilpailutöistäkin, lisää Saana.

- Ja tärkeintähän on itsensä voittaminen, kiteyttää Susanna lopuksi.

teksti: Mila Hakalin

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx