Kathleen Karppinen työssäoppimassa Edinburghissa - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Kathleen Karppinen työssäoppimassa Edinburghissa
Opiskelijatarina
28.8.2012 10:30

Kathleen Karppinen työssäoppimassa Edinburghissa

Kathleen Karppinen kertoo työssäoppimismatkastaan Edinburghiin.

"Vuosi sitten en olisi ikinä arvannut, että matkaan Skotlantiin työssäoppimaan. Luulin sen olevan hankalaa ja vaativan minulta jopa enemmän kuin pystyisin antamaan, mutta tosiasiassa matka antoi enemmän kuin otti.

Työskentelimme kaikki neljä tyttöä Stevenson Collegella, ja olikin mukavaa nähdä tovereita ruokatauolla ja vaihtaa kuulumisia. Koulun henkilökunta oli mukavaa ja ystävällistä sakkia, itse ainakin opin heiltä paljon. Yleisesti ottaen kaikki ihmiset kaduilla, busseissa, kaupoissa ja koululla olivat erityisen kohteliaita. Välillä alkoi mietityttämään onko itse jollakin tapaa epäkohtelias, kun ei heti pyytänyt anteeksi jos ”meinasi” törmätä toiseen. Tällaisiin pieniin kulttuurieroihin kuitenkin kahden kuukauden aikana tottui hyvin.

Työ oli vaihtelevaa, joskus haastavaakin. Itselleni mieluisinta oli toimia tiskillä asiakaspalvelijana, sillä se vastasi koulutusohjelmaani. Töissä parhainta oli kuitenkin se, miten lämpimästi työtoverit ensin toivottivat tervetulleeksi, ottivat ryhmäänsä, auttoivat ja tukivat, ja lopuksi sitten kiittivät suuresta avusta, joka minusta oli heille.

Skotlannin kulttuuria pääsimme näkemään muun muassa käymällä ”shoppailukaupunki”-Glasgowssa, Edinburghin Linnassa ja Calton Hill -nimisellä vuorella, josta näkyi koko kaunis Edinburgh. Koulu järjesti meille myös yhden kulttuurimatkan North Berwick:iin, jossa pääsimme näkemään vanhan Tantallon Castle -linnan. Töiden lomassa kaupungin läpikotaisin käymiseen ja turistikohteiden vierailuun kaksi kuukautta riittivät juuri ja juuri. Kaunis kaupunkikuva, ystävälliset ihmiset ja kaupungin tunnelma veivät ainakin allekirjoittaneen sydämen.

Näin jälkeenpäin ajateltuna, työssäoppimaan ulkomaille lähteminen on ollut yksi elämäni kohokohtia ja parhaita asioita. Niin kliseiseltä kuin tämä kuulostaakin, en muuta voi kuin lämpimästi suositella työssäoppimista ulkomailla, etenkin kaikille niille, joita kiinnostavat kielet ja kulttuurit".

 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx