Kansainvälinen liikkuvuus ja ECVET puhuttivat Salpauksessa - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Kansainvälinen liikkuvuus ja ECVET puhuttivat Salpauksessa
Uutinen
15.10.2014 15:50

Kansainvälinen liikkuvuus ja ECVET puhuttivat Salpauksessa

​Koulutuskeskus Salpaukseen kokoontui tiistaina 14.10. noin 80 ammatillisesta koulutuksesta ja opiskelijaliikkuvuudesta kiinnostunutta. Tietoisku kansainväliseen liikkuvuuteen – Opiskelijan työssäoppimisjakso ulkomailla ja ECVET -tapahtuman järjestivät yhteistyössä CIMO, opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus, kansalliset ECVET Expertit sekä Koulutuskeskus Salpaus.

- Suomi on pieni maa, joten eurooppalainen näkökulma ja eurooppalaisuus ovat meille tärkeitä asioita. Sitä kautta pääsemme helpommin maailmalle, totesi Salpauksen vararehtori Seija Katajisto, joka avasi tilaisuuden.

- Salpauksen slogan on Pieni askel avaa suuria ovia. Se liittyy myös kansainvälisyyteen, sillä joskus pienikin askel tuo uusia yhteistyökuvioita. Nyt on kyse siitä, uskallammeko ottaa niitä pieniä askelia. Hyvät kokemukset kannattaa jakaa omassa organisaatiossa sekä muiden ammatillisten oppilaitosten kesken. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse, hän jatkoi.

 

Suomi aktiivinen ECVET-kehittäjä

ECVET on ammatillisen koulutuksen opintosuoritusten eurooppalainen siirtojärjestelmä (European Credit system for Vocational Education and Training). Sen avulla helpotetaan opintosuoritusten siirtoa, keräämistä ja tunnustamista yhtenäisen kuvaustavan avulla Euroopassa. ECVETin taustoista kertoi opetusneuvos Hanna Autere Opetushallituksesta.
 
- ECVETissä on lähdetty liikkeelle yksilön näkökulmasta. Opiskelija voi hankkia osaamista missä tahansa järjestelmässä, ja se sisällytetään osaksi omaa tutkintoa, kertoi Autere.
 
ECVETiä on lähdetty kehittämään jo 12 vuotta sitten. Suomi on ollut vahvasti kehitystyössä mukana. ECVET-suositus on ollut voimassa vuodesta 2009 alkaen, ja kokonaisuudessaan järjestelmä otetaan käyttöön elokuussa 2015.
 
- Suomessa on ollut alunperinkin hyvät lähtökohdat ottaa ECVET käyttöön, sillä meillä on esimerkiksi tutkinnot jaettu tutkinnon osiin. Monissa maissa ECVET on käynnistänyt ammatillisen koulutuksen muutoksen.
 
Päivän aikana kuultiin lisäksi muun muassa konkreettisia kokemuksia opiskelijan ulkomaanjaksoilta.
 
Tapahtuman materiaalit löydät Cimon sivuilta

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx