"Kaksoistutkinnon opiskelu oli mukavaa ja vaihtelevaa" - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > "Kaksoistutkinnon opiskelu oli mukavaa ja vaihtelevaa"
Opiskelijatarina
Kerkko Nieminen
28.5.2015 14:00

"Kaksoistutkinnon opiskelu oli mukavaa ja vaihtelevaa"

Kerkko Niemisellä on menossa juhlava viikko: perjantaina hän juhlii datanomiksi valmistumista ja lauantaina ylioppilasjuhlia.
 
- Onhan tästä enemmän hyötyä kuin haittaa, että on kaksi tutkintoa. Suosittelen ehdottomasti muillekin, että kannattaa rohkeasti lähteä suorittamaan kaksoistutkintoa.
 
Kerkko kiinnostui yhdistelmätutkinnosta rippileirillään, jossa hän tenttasi kahta tutkintoa suorittavalta isoseltaan mahdollisimman paljon tietoa aiheesta. Datanomiopinnot kiinnostivat, joten hän ajatteli, että ylioppilastutkinnon voisi suorittaa samalla. Myös vanhemmat kannustivat Kerkkoa molempien tutkintojen opiskeluun.

Amiksesta käytäntöä, lukiosta teoriaa

Koulupäivät muodostuivat usein puoliksi ammatillisista opinnoista ja puoliksi lukio-opinnoista.
 
- Se oli mukavaa ja vaihtelevaa. Datanomiopinnoissa tietysti istutaan paljon koneella, mutta teimme aina jotakin konreettista. Amis on tosi käytännönläheistä, kun taas lukiosta sai hyvin teoriapohjaa. Erityisesti kielitaito parani, koska esimerkiksi englantia opiskeltiin molemmissa.
 
Opiskeluajan kohokohtia olivat tietenkin vanhojen tanssit ja penkkarit.
 
- Koko kokonaisuus oli kiva. Sain paljon ystäviä, joiden kanssa pidän varmasti yhteyttä jatkossakin.
 
Ylioppilaskirjoituksissa Kerkko kirjoitti äidinkielen, englannin, matematiikan ja terveystiedon. Terveystietoa hän opiskeli iltalukiossa Lahden yhteiskoululla.
 
- Monet jättää matikan pois ja kirjoittaa esimerkiksi psykologian. Itse halusin ruotsin tilalle terveystiedon.
 

Koulumaailma kiinnostaa

Ylioppilaskirjoitusten lisäksi Kerkko suoritti viimeisen kevätlukukauden aikana datanomiopintojen työssäoppimisjakson Kannaksen lukiolla.
 
- Olen ollut mikrotuessa auttamassa opettajia esimerkiksi ipad-ongelmien ja tulostuksen kanssa. On ollut kiva nähdä asioita opettajien perspektiivistä.
 
Opetus ja ohjaus kiinnostavat Kerkkoa, ja hän toivookin löytävänsä siviilipalveluspaikan koulumaailmasta. Siviilipalveluksen jälkeen pitäisi päättää, mitä haluaa opiskella tai tehdä seuraavaksi.
 
- Kun on kaksi tutkintoa, on ihan hyvin mahdollisuuksia. Aion stresssata sen asian ensi keväänä, onhan tässä koko elämä aikaa opiskella.

 

Teksti Silja Häikiö, kuva Juuso Kariniemi

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx