Kaksi uutta opetusautoa Salpaukseen - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Kaksi uutta opetusautoa Salpaukseen
Uutinen
Taitajien taitajan auto
Vuoden 2014 Taitajien Taitaja Siiri Härmä sai vuodeksi käyttöönsä uuden, Mazda-merkkisen henkilöauton. Nyt auto palautuu Salpaukseen.
21.4.2015 10:55

Kaksi uutta opetusautoa Salpaukseen

​Ensimmäinen hybridi opetuskäyttöön

Koulutuskeskus Salpauksen auto- ja logistiikka-alan opiskelijat saavat käyttöönsä uuden, Mitsubisi-merkkisen hybridiauton.
 
- Kyseessä on Salpauksen ensimmäinen hybridiauto. Opiskelijamme ja alan yritykset saavat nyt paremmin tuntumaa sähköautoon, ja samalla vähennämme energian kulutusta, sanoo opetusalapäällikkö Ari Taipale.
 
Hybridiautoa käytetään opetusajoneuvona kuljettajien koulutuksessa sekä opetusvälineenä ajoneuvoasentajien koulutuksessa. Opetusajoneuvona automaattivaihteista hybridiä käytetään erityisesti ajokortin jatkokoulutusvaiheissa, jolloin opiskelijalla on jo ajokokemusta liikenteestä. Jatkossa on tarkoitus kouluttaa myös autokorjaamojen asentajia hybridiauton asennustöissä. 
 
Hybridillä voi ajaa kaupunki- ja taajama-ajoa noin 1,5 tuntia tai maantiellä noin 30 kilometriä pelkällä sähköllä.
 
- Akut ladataan aina koulupäivän jälkeen, jolloin ne ehtivät yön aikana hyvin latautua täyteen. Näin saadaan maksimoitua akkujen elinikä, kertoo liikenneopettaja Tony Raikas.
 

Taitajien Taitajan auto palautuu Lahteen

Salpauksen kalustoa täydentämään saadaan myös Mazda-merkkinen henkilöauto, joka on ollut käytössä vuoden 2014 Taitajien Taitajalla, Siiri Härmällä. Palkintoauton Siirille hankki Taitaja2014-kisajärjestäjä Koulutuskeskus Salpaus viiden vuoden leasing-sopimuksella.
 
- Auton elämä jatkuu nyt ajo-opetusautona logistiikan koulutuksessa, kertoo Ari Taipale.
 
Taitajien Taitaja valitaan joka vuosi ammattitaidon SM-kilpailujen eli Taitaja-kisojen voittajista. Siiri Härmä on somerolainen hiusmuotoilulajin kultamitalisti, joka opiskelee Salon seudun ammattiopistossa. Siiri on ollut niin tyytyväinen käyttämäänsä autoon, että aikoo hankkia itselleen samanlaisen. Siirin mielestä Mazdaa on ollut miellyttävä ja mukava ajaa.
Uusille autoille on Salpauksessa selkeä tarve.
 
- Auto- ja logistiikka-ala oli yksi Salpauksen vetovoimaisimmista kevään yhteishaussa. Se edellyttää opetuskaluston uudistamista ja lisäämistä.
 

Lisätietoja

opetusalapäällikkö Ari Taipale, puh. 050 385 5583
ari.taipale[@]salpaus.fi
 
 
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx