Kaarisilta ry:lle Suomi-palkinto - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Kaarisilta ry:lle Suomi-palkinto
Uutinen
Kaarisillan kuoro
Kaarisillan kuoro säväytti SAKUstars2013-kisojen avajaisissa Lahdessa. Kuva: Fanni Paappanen
8.12.2014 8:35

Kaarisilta ry:lle Suomi-palkinto

​Taide- ja kulttuurikeskus Kaarisilta ry sai opetus- ja kulttuuriministeriön Suomi-palkinnon. Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen jakoi palkinnot torstaina 4.12. Helsingissä.

- Kaarisilta ry on tehnyt uranuurtava työtä erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden parissa tarjoamalla heille ammattiopetusta ja taiteilijatiloja. Kaarisilta ry. on työssään asettanut toimintansa lähtökohdaksi ammatillisen taiteellisen toiminnan. Tämä on ollut merkittävää työtä erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden aseman parantamiseksi, todetaan palkintoperusteluissa.
 
Nastolan Villalähteellä sijaitseva Kaarisilta ry. on toiminut vuodesta 1987 erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden taide- ja toimintakeskuksena. Kaarisilta järjestää yhteistyössä Koulutuskeskus Salpauksen kanssa musiikkialan ja kuvallisen ilmaisun ammatillista koulutusta sekä vammaisten valmentavaa koulutusta. Tämän lisäksi yhdistys ylläpitää myös Galleria Art Kaarisilta -galleriaa Helsingin keskustassa.
 
Muut vuoden 2014 Suomi-palkinnot saivat laulaja Hilja Grönfors, taiteilijat Kalle Hamm ja Dzamil Kamanger yhdessä, teatteriohjaaja Susanna Kuparinen, pianisti Jukka Nykänen, kirjailija Timo Parvela, sarjakuvataiteilija Ville Ranta, kuvaaja Timo Salminen ja rock-yhtye Popeda.
 
Ministeri Viitanen muistutti palkintojenjakotilaisuudessa, että taiteen ja kulttuurin tuotteet ovat yleensä monien toimijoiden, taiteilijoiden ja tekijöiden luovan työn tuloksia.
 
- Vuoden 2014 taiteen ja kulttuurin Suomi-palkinnoilla on haluttu muistaa niitäkin taiteilijoita, jotka toimivat kentällä, tuottamassa, käsikirjoittamassa ohjaamassa ja kuvaamassa taideteoksia. Joukossa on ilmiöitä, pitkän linjan taiteilijoita, nuoria nousevia kykyjä, taiteellisen työn tukijoukkoja ja vaikuttajia ja edelläkävijöitä.
 
Suomi-palkinto on opetus- ja kulttuuriministeriön vuosittain jakama kulttuuripalkinto. Se myönnetään tunnustukseksi joko merkittävästä taiteellisesta urasta, huomattavasta taiteellisesta saavutuksesta tai lupaavasta läpimurrosta. Suomi-palkinnoista päättää kulttuuriministeri apunaan eri taiteenalojen edustajista koostuva raati.
 
Suomi-palkinnot ovat suuruudeltaan 22 000 euroa ja ne myönnetään veikkausvoittovaroista. Suomi-palkintoja on jaettu vuodesta 1993.

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx