Johtamisen erikoisammattitutkinto haastaa kehittymään - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Johtamisen erikoisammattitutkinto haastaa kehittymään
Opiskelijatarina
Anne Tauriainen ja Raimo Tevajarvi
Tokmannin myymäläpäällikkö Anne Tauriainen on suorittanut jo useamman tutkinnon oppisopimuksella. Yhteyshenkilönä Salpauksessa toimii oppisopimuksen koulutustarkastaja Raimo Tevajärvi.
25.2.2015 12:50

Johtamisen erikoisammattitutkinto haastaa kehittymään

​Heinolan Tokmannin myymäläpäällikkö Anne Tauriainen on suorittanut ylioppilastutkinnon jälkeen somistajan ammattitutkinnon ja kaupan esimiehen erikoisammattitutkinnon. Nyt hän alkoi opiskella johtamisen erikoisammattitutkintoa Koulutuskeskus Salpauksessa, koska halusi kehittyä esimiehenä.

- Opiskellessa ammattiylpeys kasvaa ja saa uutta näkökulmaa työhön.
 
Anne on työskennellyt Tokmannilla jo 20 vuotta. Tällä hetkellä hänen tiimissään Heinolassa työskentelee noin parikymmentä työntekijää.
 
- Kun aloitin, meillä oli Heinolassa 700 neliötä myymälätilaa. Nyt on 6 000. Olen ollut monessa muutosprojektissa mukana. 
 

Oppisopimuksessa käytäntö peilautuu teoriaan

Anne suorittaa tutkintoaan oppisopimuksella. Salpauksen koulutustarkastaja Raimo Tevajärven mielestä Annen työelämässä hankittu kokemus on hyvä pohja johtamisen erikoisammattitutkinnolle.
 
- On hyvä, että omaa työtään ja kokemustaan voi peilata tutkinnossa esille tuleviin teoriaan, sanoo Raimo.
 
- Oppisopimus on hyvä koulutusmuoto minulle. Suurin osa oppimisesta tapahtuu työpaikalla. Pyrin löytämään työstäni sellaisia asioita, joita kannattaa kehittää. Työpaikkakouluttajani on oma esimieheni. Haastan myös häntä arvioimaan osaamistani, kertoo Anne.
 
Johtamisen erikoisammattitutkinnon aikana tehdään kehittämisprojekti, jonka Anne haluaa kytkeä henkilöstöjohtamiseen. Tutkinnosta saa tukea päivittäisjohtamisen haasteisiin, markkinointiin ja esimiestyöhön kokonaisuudessaan.
 
Tokmanni työnantajana arvostaa koulutusta. Kaupan esimiehen erikoisammattitutkinto siivitti Annen aikanaan kassa-myyjän työstä osastovastaavaksi ja sen jälkeen myymäläpäälliköksi. Hän on toiminut myös työpaikkakouluttajana merkonomin ja myynnin ammattitutkinnon suorittajille.
 

Lisätietoja

Johtamisen erikoisammattitutkinto oppisopimuskoulutuksena

Koulutustarkastaja Raimo Tevajärvi, puh. 050 561 9608
raimo.tevajarvi[@]salpaus.fi
 

Teksti Silja Häikiö
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx