Janne valmistautuu Taitajaan samalla määrätietoisuudella kuin nyrkkeilymatsiin - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Janne valmistautuu Taitajaan samalla määrätietoisuudella kuin nyrkkeilymatsiin
Opiskelijatarina
Janne Ojapalo
2.4.2014 11:10

Janne valmistautuu Taitajaan samalla määrätietoisuudella kuin nyrkkeilymatsiin

​Yksi Salpauksen Taitaja-joukkueen kilpailijoista on tarjoilijaksi opiskeleva Janne Ojapalo. Hän kertoo, että kiinnostus Taitajaan syttyi viime vuonna, kun heidän opiskelijaryhmänsä toimi avustajina semifinaaleissa.
 
– Nyt lähdin itse kokeilemaan, ja pääsin semifinaaleista Lahden Taitaja-finaaleihin. Opettajan kanssa olemme nyt harjoitelleet kaikkia tarjoiluun kuuluvia osa-alueita, kuten saliruoanvalmistusta, kattausjärjestystä, tarjoilujärjestystä ja drinkkien valmistusta, Ojapalo sanoo.
 
Vaikka Ojapalo on Taitajassa mukana ensimmäistä kertaa, on kilpaileminen hänelle tuttua. Nuori mies on nimittäin nyrkkeilyssä junioreiden suomen mestari, ja aikuisten sarjastakin on tullut SM-pronssia.
 
– Kyllä tässä on varmasti hyötyä siitä, että olen tottunut kilpailemaan ja tykkään kilpailutilanteista. Näen myös, että nyrkkeilyssä ja tarjoilussa on hyötyä samoista taidoista, kuten ongelmanratkaisukyvystä ja valmiudesta reagoida muuttuviin tilanteisiin.
 
Vahvuuksikseen tarjoilijan työssä kohtelias nuorimies listaa kokonaistilanteen hallinnan sekä small talkin asiakkaiden kanssa ja ylipäätään asiakaspalvelun.
 
– Taitaja-finaalissa taso on kova. Lähden kuitenkin kilpailuun luottavaisin mielin. Teen asiat opitun rutiinin mukaan, kilpailutilanteessa ei kannata kokeilla uusia juttuja, Ojapalo summaa.
 

teksti ja kuva: Tiina Jakobsson
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx