Intohimosta ammatti - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Intohimosta ammatti
Opiskelijatarina
Brittany Rowe
11.6.2012 14:20

Intohimosta ammatti

Brittany Rowe, 18, valmistui Koulutuskeskus Salpauksesta matkailuvirkailijaksi keväällä 2012.

- Päädyin matkailualalle, koska pidän paljon matkustamisesta ja olen pienestä lähtien haaveillut, että minusta tulee isona lentoemäntä. Harkitsin kyllä muitakin alavaihtoehtoja, mutta ensimmäisenä toivomuksenani oli matkailuala ja nimenomaan virkailijapuoli.

Brittanyn mielestä opiskelu sujuu helposti, mikäli on valmis panostamaan esitelmiin ja tehtäviin. Matkailualalla käydään ensimmäisenä ja toisena vuotena ammatillisia opintoja läpi, esimerkiksi tutustutaan Suomen ja ulkomaan matkailuun sekä asiakaspalveluun. Kolmantena vuonna opiskellaan lukuaineita kuten ruotsia, englantia, matematiikkaa, äidinkieltä, kemiaa ja fysiikkaa. 

- Kolmantena vuonna on myös valinnaisaineita. Kursseja löytyy laidasta laitaan. Itse olen ollut yrittäjyyskurssilla, jossa perustettiin oikea yritys ryhmissä. Avasimme oikean pankkitilin, jonne jokainen sijoitti omaa rahaa. Kaikki rahat, jotka saimme yritystoiminnasta, jäivät itsellemme. Kurssi oli melko haastava, mutta toisaalta palkitseva. Parasta on ollut se, että mikään asia ei ole ollut ylitsepääsemättömän vaikeaa ja kaikki opinnot ovat sujuneet hienosti.

Matkailualalta valmistuneet voivat hakeutua lähes mihin vain työpaikkaan, joka vähänkään liittyy matkailuun. Koulussa voi myös suuntautua joko majoitus-, opastus- tai matkatoimistolinjalle. Esimerkiksi opastuslinjan valinneella on hyvät mahdollisuudet päästä oppaaksi, mutta se ei ole poissuljettua muilta linjoilta valmistuneilta.

- Itse aion pitää välivuoden valmistumisen jälkeen, ja miettiä mitä lähtisin seuraavaksi opiskelemaan. Välivuoden aikana työskentelen talven laskettelukeskus Messilässä.

Teksti: Lahden ammattikorkeakoulun liiketalouden opiskelijaryhmä

 

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx