Interactiveme com vei opiskelijat nettimaailmaan - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Interactiveme com vei opiskelijat nettimaailmaan
Uutinen
Dynamo-draamapajan näyttelijät johdattivat Salpauksen opiskelijat netin maailmaan esityksellään Interactiveme.com.
18.10.2012 16:25

Interactiveme com vei opiskelijat nettimaailmaan

Klik, klik. Lähes 40 Salpauksen opiskelijaa istuu hiiskumatta hämärässä Kulttuurikeskuksen salissa.
 
Näyttämöllä silmälasipäinen nuori nainen tuijottaa eteensä ja klikkailee. Hän surffaa netissä ja Mister Internet vie hänet mukaan moneen, kuten nettipeleihin ja pikavippisivuille, deittaamaan ja chattaamaan.
 
Parikymmenminuuttisen esityksen aikana yleisön tunnelmat vaihtelevat laidasta laitaan. Asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä.
Netin todellisuutta ei kaunistella, eikä kauhistella.
 
Puhutaan nettipornosta, deittipalstojen profiilien takana olevista ihmisistä. Puhutaan pikavippimainosten ihanista lupauksista ja siitä, miltä tuntuu, kun joku tykkää omasta statuspäivityksestä.
 

Ristiriitainen netti puhututtaa

Lahden nuorisopalveluiden Dynamo-draamapajan nuoret esittivät itse ideoimansa Interactiveme.com -esityksen kolmen aamupäivän aikana noin sadalle Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijalle.
 
– Halusimme järjestää opiskelijoille työpajan jostain ajankohtaisesta aiheesta, joka olisi ristiriitainen. Verkossa oleminen ja netin käyttö on juuri sellainen. Netin käyttö lisääntyy jatkuvasti.  Netti on koko ajan taskussa ja nuoret ovat koko ajan online, kertoo oppilaitospastori Riku Suokas.
 

Dynamosta saa paljon teatterin tekemiseen

Työpaja alkoi Dynamo-draamapajan nuorten esityksellä. Ukri Otsamo, 19, oli yksi näyttelijöistä, joka on ollut mukana Dynamossa syksyn alusta.
 
– Kuulin kavereilta Dynamosta, joten lähdin mukaan, koska tykkään taiteesta ja itseilmaisusta. Olen saanut paljon tästä itselleni. Olen saanut itsevarmuutta esiintymiseen ja käytännön vinkkejä teatterin tekemiseen. Jos itseilmaisu kiinnostaa, kannattaa kokeilla Dynamoa, Otsamo sanoo.
 

Huikeita suorituksia nuorilta

Lauri Keskiväli, Laura Viippola, Susanna Salmi ja Riku Suokas.Esityksen ohjannut työvalmentaja ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Laura Viippola kertoo, että Dynamossa on ideana tarjota nuorille näkemys teatteritaiteeseen, sen tekemiseen ja harjoittelemiseen.
 
– Nuoret tekevät huikeita suorituksia, kun he luottavat ryhmään. Oma roolini on olla innostaja, kannustaja ja ohjaaja. Koko esitys lähti liikkeelle sen miettimisestä, mitä nuoret itse haluaisivat, että esityksessä olisi netissä olemisesta.
 
– Netti on tämän aikakauden mullistava juttu. Siksi tällaisen työpajan järjestäminen on ollut mielestäni mielekästä, ja se on hyödyttänyt montaa eri tahoa.
 

Nettipatsaita ja kurkistuksia profiilien taakse

Interactiveme.com-esityksen jälkeen opiskelijat pohtivat netin käyttöä erilaisten tehtävien ja rastien kautta. Niissä muun muassa tehtiin nettipatsaita, pohdittiin case-tehtävien avulla yksinäisyyttä ja netissä näkyvien identiteettien todellisuutta.
 
Työpajan jälkeen osallistujilta kerättiin palautetta kirjallisena. Niissä luki muun muassa seuraavaa: ”Osui ja upposi. Pisti miettimään netin käyttöä. Esitys oli hienosti suunniteltu ja hauskasti toteutettu.”
 
Työpajan järjestelytiimissä olivat oppilaitospastori Riku Suokas, työvalmentajat Laura Viippola ja Lauri Keskiväli Lahden Nuorisopalveluiden Dynamo-draamapajasta sekä Koulutuskeskus Salpauksesta opiskelijatoiminnan koordinaattori Susanna Salmi.
Koko esiintyjäkaarti

Teksti: Helena Salakka
Kuvat: Essi Kokkonen
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx