InnoRuoka-päivä: luomua ja kasvisvalkuaista - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > InnoRuoka-päivä: luomua ja kasvisvalkuaista
TAPAHTUMA
9HELMI

InnoRuoka-päivä: luomua ja kasvisvalkuaista

9.2.2017 | 12.00 - 16.00
Opiskelijaravintola Koo-kuppila Kampus 1, Ståhlberginkatu 4 B, 15110 Lahti

​InnoRuoka-hankkeen toiminta kotimaisen kasviproteiinin ja luomutuotteiden käytön edistämiseksi jatkuu helmikuussa 2017 Koulutuskeskus Salpauksen Kampus 1 -opiskelijaravintolassa. Inno-ruokapäivään kutsutaan sekä ammattikeittiöihmisiä että raaka-aineen tuottajia ja jatkojalostajia Päijät-Hämeestä ja lähiympäristöstä.

Helmikuussa järjestetään Lahdessa, Salpauksessa InnoRuoka-päivä, jonka teemana on luomun ja kasvisvalkuaisen käytön lisääminen ammattikeittiössä.


Päivän tavoitteena on
• tuoda esiin kotimaisen kasvisvalkuaisen käytön mahdollisuuksia ammattikeittiössä ja erityyppisissä liikeideoissa
• keskustella luomutuotteiden hyödyistä ammattilaisen näkökulmasta

Asiantuntija-alustusten, keskusteluiden ja ideoinnin kautta haetaan uusia näkökulmia ja jaetaan hyväksi havaittuja toimintamalleja yhteistyön lisäämiseksi eri toimijoiden välillä.
 
Iltapäivä aloitetaan opiskelijaravintola Kampus 1:ssä maistelulounaalla, jonka tekemiseen on käytetty kotimaista kasvisvalkuaista ja paikallisia raaka-aineita.
 
Ohjelma
12.00 Johdatus päivän teemaan ja lounaspöydän esittely, Anita Kauhala-Antonopoulou, diettikokki ja Nina Peltonen, opettaja Koulutuskeskus Salpaus
 
12.15 Inno-lounas: kasvisruokakokeiluja opiskelija- ja henkilöstöravintolassa
 
13.15 Viisi syytä valita luomu: Jaakko Nuutila, keittiömestari, FT, ETM, Luonnonvarakeskus
 
14.00 Case Asikkala – Yhteistyöllä uusia tuulia ruokalistalle:
Minna Pettinen, tukipalvelupäällikkö, Asikkalan kunta
 
14.30 Katukeittiötä ja kasvisruokaa: Miku Leppälä, Kusmiku oy, Apulanta Cafe
15.00 Lahtelaista kahvia ja härkäpapupiparia
15.15  Kasvisloikka: Inno-ruoka-aivoriihi, osallistujat
 
Ilmoittautuminen 31.1. mennessä hankkeen nettisivuilla: http://kasvuahameessa.fi/tapahtumat/9-2-2017-kasviproteiini-ammattikeittiot/   tai sähköpostilla jukka.turta@salpaus.fi
 
Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Omakustanteinen Inno-lounas.
 
InnoRuoka-hanke on osa Kasvua Hämeessä -hankekokonaisuutta, jossa mukana ovat Hämeen ammattikorkeakoulu, Luonnonvarakeskus (Luke) ja Koulutuskeskus Salpaus.
Hankkeen tarkoituksena on löytää kokeilutoiminnalla ja innovoinnilla uusia tuotteita ja toimintatapoja suomalaiseen ammattikeittiöön. Ytimessä on kotimainen kasvisvalkuainen.
 
Lisätietoja:
opettaja Jukka Turta, jukka.turta@salpaus.fi
puh. 050 305 1044
 
Lämpimästi tervetuloa!

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx