Hyvinvointiviikon tapahtumat tarjosivat tietoa ja ryhmätehtäviä - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Hyvinvointiviikon tapahtumat tarjosivat tietoa ja ryhmätehtäviä
Uutinen
Eetu Kiri ampui kuminauhalla limutölkkejä kumoon.
Ilmanvaihtoasentajaksi opiskeleva Eetu Kiri taiteili tasapainolaudalla ja ampui kuminauhalla limutölkkejä kumoon.
2.10.2012 10:10

Hyvinvointiviikon tapahtumat tarjosivat tietoa ja ryhmätehtäviä

​Salpauksen Vipusenkadun toimipisteen opiskelijat saivat maanantaina 1.10. ja tiistaina 2.10. osallistua erilaisille toimintarasteille, joiden suunnittelusta ja toteutuksesta vastasivat Lahden ammattikorkeakoulun ja Haaga-Helia-ammattikorkeakoulun opiskelijat.

– Ihan mukavaa, kun on koulupäivien lomassa jotakin erilaista, totesi autoalaa Salpauksessa ensimmäistä vuotta opiskeleva Samppa Valo.

Hän muun muassa testasi kännilaseja ja rakensi suurennetun T-palapelin yhdessä opiskelukavereidensa kanssa. Lisäksi hän mittautti oman puristusvoimansa.

Lahden ammattikorkeakoulun terveydenhoitajaopiskelijat Hannele Soikkeli ja Tanja Hildén havainnollistivat omalla rastillaan, miten paljon sokeripaloja sisältävät energiajuoma, kola ja appelsiinitäysmehu. Lisäksi he mittasivat opiskelijoilta rasvaprosenttia ja verenpainetta. 
 
Fysioterapeuttiopiskelija Aliisa Lahti puolestaan kannusti Salpauksen opiskelijoita kokeilemaan 3D-Twisteriä sekä kännilaseja. Lahti, Soikkeli ja Hildén ovat olleet mukana järjestämässä muitakin Salpauksen opiskelijoille tarkoitettuja ryhmäyttämis- ja hyvinvointitapahtumia.
 
– Tässä oppii projektityötä ja ihmisten ohjaamista, kertoi Lahti.
 
Vipusenkadun tapahtumissa keskityttiin nimenomaan opiskelijoiden hyvinvointia tukevaan toimintaan, sillä tapahtumat olivat osa Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto Saku ry:n Hyvinvointivirtaa ammatilliseen koulutukseen -teemaviikkoa.
 

Toiminta voittaa puheen

Tapahtumia koordinoi Lahden ammattikorkeakoulun Hyvinvoivat äijät -hanke, jonka kohderyhmänä ovat Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijat, erityisesti nuoret miehet.
 
– Kouluterveyskyselyt osoittavat monelta vuodelta, että nuoret miehet voivat huonommin kuin naiset. Miehiä on myös vaikeampi tavoittaa, kertoo projektipäällikkö Jarkko Tuominen.
 
Muun muassa ennaltaehkäisevän toiminnan kautta nuoria miehiä voidaan saada huolehtimaan aktiivisemmin hyvinvoinnistaan.
 
– Toiminta on usein parempi keino kuin puhuminen. Jos täältä jää yksikin asia muistiin tai positiivinen kokemus, se on hyvä.
 

Mariia Patomo, Suvi Nousiainen, Niina Viljaniemi, Tiina Teittinen ja Aliisa Lahti suunnittelivat ja toteuttivat toiminnallisia rasteja Salpauksen opiskelijoille. Nousiainen opiskelee Haaga-Helia-ammattikorkeakoulussa ja muut Lahden ammattikorkeakoulussa.
 
Teksti ja kuvat Silja Häikiö
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx