Hyvinvointipäivä 25.3.2013 - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Hyvinvointipäivä 25.3.2013
Opiskelijatarina
Opiskelijat kuuntelemassa Helena Launiemeä Lahden terveyskioskista
26.3.2013 10:20

Hyvinvointipäivä 25.3.2013

​Kaupan ja hallinnon ja tieto- ja viestintätekniikan 1. vuoden opiskelijoille järjestettiin keskiviikkona 20.3.2013 hyvinvointipäivä.

Päivän tarkoituksena oli jakaa opiskelijoille tietoa unen ja levon merkityksestä, sekä rentoutumisesta.  Lahden terveyskioskin työntekijä Helena Launiemi luennoi auditoriossa ja Jarkko Tuominen Lahden ammattikorkeakoulusta ohjasi rentoutumisharjoituksia Kulttuurikeskuksessa.


Launiemi esitteli Triossa ja Launeen Prismassa sijaitsevien terveyskioskien toimintaa. Kioskeista saa maksutonta terveysneuvontaa ilman ajanvarausta. Siellä voi esimerkiksi käydä mittauttamassa verenpaineen ja verensokerin. Terveyskioskien lisäksi hän puhui nukkumisen tärkeydestä.  Erityisen tärkeää uni on opiskelijoille, koska se on edellytys oppimiselle ja muistamiselle. Riittävä ja hyvänlaatuinen uni pitää mielen ja kehon virkeänä.

rentoutus.jpg

Luennon lisäksi päivään kuului käynti Kulttuurikeskuksessa, jossa aikidoa harrastava Jarkko Tuominen opetti rentoutumistekniikoita. Alussa venyteltiin tekemällä yksinkertaisia chi kung -liikkeitä, joihin ei tarvinnut juuri käyttää voimaa, mutta jotka vaativat keskittymistä. Venyttelyn jälkeen tehtiin rentoutumisharjoitus maaten lattialla rauhoittavan musiikin soidessa taustalla. Lopuksi Tuominen vielä toivotti kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi aikidon peruskurssille tutustumaan lajiin paremmin.
Tunnit toivat virkistävää vaihtelua normaaliin koulupäivään.

Teksti: Tiina Kostamoinen (LITAN12DST), kuvat: Tarja Mäenpää

 

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx