Hyvinvointia työhön - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Hyvinvointia työhön
Työelämätarina
20.3.2013 11:30

Hyvinvointia työhön

​Koulutuskeskus Salpauksen Voi Hyvin Työssä -hankkeessa rakennettiin työhyvinvointiohjelmia pienille ja keskisuurille organisaatioille sekä aloittaville yrittäjille. Hankkeen tavoitteena oli auttaa yrittäjiä ja henkilöstöä jaksamaan työssään ja pidentämään työuriaan sekä lisätä ymmärrystä työhyvinvoinnin tärkeydestä osana liiketoiminnan suunnittelua.
 
Mukana oli kuusi aktiivistaa yritystä tai organisaatiota, joista yksi on Etelä-Hämeen Nuorisoseurat. Nuorisoseurojen projektipäällikkö Marjo Aalto ja media-assistentti Anne-Mari Kuronen saivat hankkeen kautta eväitä omaansa sekä työyhteisönsä hyvinvointiin. Aikaisemmin työhyvinvointia ei ole mietitty näin laajasti, vaikka se on tärkeää.
 
– Hyvinvointi tuo lisäintoa ja energiaa työpäivään, kuvailee Aalto.
 

Pysyviä muutoksia

Nuorisoseuroissa odotettiin Voi Hyvin Työssä -hankkeelta jotakin uutta koko työyhteisölle.  Anne-Mari Kuronen toivoi saavansa tsemppausta myös oman kuntonsa parantamiseen, ja hän saikin pysyviä muutoksia aikaan.
 
–  Omat syömis- ja liikuntatavat ovat täysin muuttuneet. Vannoutuneena lihansyöjänä, kasvikset ovat jopa korvanneet suurimman osan ateriasta.
 
Koko työyhteisössä on alettu kiinnittää enemmän huomiota oikeanlaiseen ravintoon, ja nyt lautaset täyttyvät lautasmallin mukaan. Ravintoneuvonnan lisäksi hankkeessa tehtiin muun muassa työnohjausta sekä kunto-ohjelmia ja -kartoituksia.
 
Tärkeää on, että motivaatio hyvinvointiasioiden huomioimiseen pysyy yllä myös jatkossa. Työhyvinvoinnin suunnittelulle ja toteutukselle pitäisi jäädä aikaa muilta töiltä.
 
– Motivaation ylläpitoon olisi kiva saada vielä apua. Jokin kilpailu pienine palkintoineen olisi hauska ja toisi lisää motivaatiota, toteaa Kuronen.
 
Voi Hyvin Työssä -hankkeessa todettiin, että henkilöstön työhyvinvoinnista huolehtimisen pitää olla etenkin pienille työnantajille helppoa ja kustannusten tulee olla kohtuulliset. Lisäksi työhyvinoinnin ylläpitämiseen tarvitaan innokasta sparraajaa, yhdessä tekemistä ja vertaistukea.
 
Voi Hyvin Työssä -hanke päättyi vuoden 2012 lopussa. Projektia rahoitti Hämeen ELY-keskus Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -rahoitusohjelmasta.
 

Lisätietoja

 

Teksti Veera Mäkelä

 

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx