Hyvää uutta vuotta uudistuneesta Koulutuskeskus Salpauksesta - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Hyvää uutta vuotta uudistuneesta Koulutuskeskus Salpauksesta
Uutinen
Hyvää uutta vuotta uudistuneesta Salpauksesta!
13.1.2015 12:50

Hyvää uutta vuotta uudistuneesta Koulutuskeskus Salpauksesta

Vuodenvaihde on tuonut koulutuspuolelle useita rakenteellisia uudistuksia.  Päijät-Hämeen koulutuskonserni on nyt käytännössä Koulutuskeskus Salpaus, kun Lahden ammattikorkeakoulu ja Tuoterengas muuttuivat osakeyhtiöiksi 1.1.2015. 
 

Uudistunut Salpaus

Koulutuskeskus Salpauksen ja kuntayhtymän rakenne on yhdistetty.  Vastuullamme on jatkossa Salpauksen toiminta.  Toimimme itsenäisenä ja yhtenäisenä kokonaisuutena Salpaus-brändin alla. Tuotamme edelleenkin useita palveluita, esim. talous-, kiinteistö-, ravintola-alan sekä tietohallinnon osalta myös Lahden ammattikorkeakoulu Oy:lle.
 
Koulutuskeskus Salpaus on valtakunnallisesti suuri ja monipuolinen ammatillinen koulutusorganisaatio. Se on myös Päijät-Hämeen suurimpia työnantajia. Uudessa Salpauksessa on 850 työntekijää ja vuosittain yli 20 000 nuorta ja aikuista opiskelijaa.
 
Muita Salpauksen tunnuslukuja:
  • ammatillisen perustutkinnon opiskelupaikkoja on 5260
  • oppisopimuskoulutuksessa perustutkintoja 488
  • oppisopimuskoulutuksessa lisäkoulutuspaikkoja 873
  • aikuiskoulutuksessa eri henkilöitä 13 000
  • lukiokoulutuksessa opiskelijoita  160
Koulutuskeskus Salpauksen toiminnan laajuus toimintatuotoilla mitattuna talousarviossa 2015 on 79 milj. miljoonaa euroa.
 
 

Hyviä tuloksia, mutta jatkuvaa kehittämistä kumppaneiden kanssa

Sidosryhmätutkimuksen mukaan (Taloustutkimus, 10/2014) Salpauksen rooli on Päijät-Hämeen alueellisessa kehityksessä erittäin keskeinen.  Saimme yhteistyökumppaneiltamme erinomaiset arviot toiminnastamme. Olemme tutkimuksen mukaan alueen tunnetuin ja käytetyin oppilaitos ja meitä pidetään luotettavana, kehityshakuisena ja joustavana.
 
Haluamme jatkossakin pysyä pätevänä ja luotettavana toimijana. Uudessa Salpauksessa on juuri meneillään kaikilla aloilla opetussuunnitelmien ja -menetelmien monipuolinen uudistustyö. Koko toimintaa ja toimintajärjestelmiämme arvioidaan kevään aikana Opetus- ja kulttuuriministeriön kriteereiden mukaisesti. Kaikki toisen asteen koulutuksen järjestäjät, ja myös Salpaus, hakevat vuoden 2017 alusta voimaan tulevaa uutta koulutuksen järjestämislupaa. Uudistamme myös strategiaamme ja olemme määritelleet henkilöstön ja opiskelijoiden kanssa uusiksi arvoiksemme: Oppimisen rohkeus, tekemisen ilo ja reilu asenne.
 
Kaikessa toiminnassamme ja koulutuksen uudistamisessa meille ensiarvoisen tärkeää on vahva kumppanuus yhteistyökumppaneidemme kanssa. 
 
Menestystä vuodelle 2015!
 
Yhteistyöterveisin
rehtori Päivi Saarelainen, paivi.saarelainen@salpaus.fi     
toimitusjohtaja Martti Tokola, martti.tokola@salpaus.fi
 
Lue myös:

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx