Hyvinvointia ja huppareita Ståfestissä - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Hyvinvointia ja huppareita Ståfestissä
Uutinen
Ståfest
Kulttuurikeskus ja sen piha-alue täyttyi opiskelijoista Ståfestissä. Kuva: Sanna Henttonen
1.10.2014 13:40

Hyvinvointia ja huppareita Ståfestissä

​Kampustapahtuma Ståfest kokosi yli tuhat Salpauksen keskustakampuksen opiskelijaa virkistäytymään yhdessä keskiviikkona 1. lokakuuta. Ståfest koostui erilaisista toiminnallisista ja informatiivisista rasteista, joita opiskelijat kiersivät ryhminä.

- Tämä on kiva tapahtuma, piristävän erilainen koulupäivä. Olemme keränneet eri rasteilta leimoja, ja palkinnoksi saamme mehua ja pullaa, kertoivat matkailualan opiskelijat Eero Rytky, Denis Akimov ja Joona Lahtinen.
 
Opiskelijat saivat tietoa terveydestä ja hyvinvoinnista sekä pääsivät tutustumaan muun muassa Marttojen ja pelastuslaitoksen toimintaan. Toimintarasteilla oli mahdollisuus kokeilla sumopainia, voimacrossia ja pöytälätkää. 
 
 
Tilasuunnittelun artesaaniksi opiskeleva Mariliis Olkkonen oli Ståfestissä myymässä harjoitusyrityksensä Kama Design NY:n tuotteita: koruja, kortteja ja sisustustuotteita.
 
- Suosittelen NY-toimintaa kaikille muillekin Salpauksen opiskelijoille. On hienoa, kun saamme käyttää luovuutta ja tehdä sitä, mistä tykkäämme. Yrittäjyys kiinnostaa jatkossakin.

 

Opiskelijoiden mielipiteet esiin

Tutori Petri Nieminen oli mukana Ståfestin suunnittelussa ja piti päivän aikana muiden tutoreiden kanssa erilaisia rasteja.
 
- Olin viime vuonnakin tapahtumassa mukana. Täällä on paljon tekemistä ja kiva fiilis!
 
Tutoreiden rastilla opiskelijat pääsivät myös kertomaan mielipiteitään Salpauksesta: Millainen Salpaus on? Millainen unelmien Salpaus on? Mikä on tärkeää opiskelussa? Opiskelijoiden ajatuksia hyödynnetään, kun pohditaan Salpauksen arvoja osana strategiaprosessia.
 

Hupparikansan puolella!

Ståfestin pukukoodi oli huppari, sillä Salpauksen väki osallistui samalla Nuorisotyön viikkoon ja Allianssin #hupparikansanpuolella-haasteeseen. Haasteen tarkoitus on tuoda nuoret esille ja herättää keskustelua nuorisotyön arvosta. Hupparikansan selfiet tuovat nuorisotyön sanomaa esiin myös sosiaalisessa mediassa.
 
Myös rehtori Päivi Saaarelainen ja vararehtori Seija Katajisto olivat #hupparikansanpuolella.
 
- Ståfest on mukava ja tärkeä tapahtuma, koska täällä päärooli on opiskelijoilla. Olen tosi ylpeä meidän nuorista, sanoi Saarelainen.
 
Teksti Silja Häikiö

 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx