Hulk osallistui turvallisuusalan kilpailuun Salpauksessa - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Hulk osallistui turvallisuusalan kilpailuun Salpauksessa
Opiskelijatarina
Turvallisuusalan opiskelijat mittasivat kuntonsa Heinolassa perjantaina 15.1. Vatsalihasliikkeitä valvomassa Serafia.
18.1.2016 10:55

Hulk osallistui turvallisuusalan kilpailuun Salpauksessa

​Koulutuskeskus Salpauksen turvallisuusalan Taitaja-kisojen esikarsinta järjestettiin Heinolan toimipisteessä perjantaina 15. tammikuuta. Asennetta ja kovaa kuntoa vaatineeseen karsintaan osallistui kymmeniä turvallisuusalan opiskelijoita, joiden joukosta jaetulle ykkössijalle selviytyvät Jani Tommola, lempinimeltään Hulk, sekä Juuso Runninmäki.

Karsinnoissa testattiin opiskelijoiden fyysistä kuntoa sekä kestävyyttä kuntotesteistä tuttujen tehtävien, kuten pystypunnerrusten ja askelnousujen, avulla.

Taitaja2016-tapahtuma järjestetään Seinäjoella 10.–12. toukokuuta. Tapahtuma koostuu ammattitaidon SM-kilpailuista, Taitaja9-kilpailusta, TaitajaPLUS-kilpailusta sekä muusta ohjelmasta. Turvallisuusala on tapahtumassa mukana näytöslajina nyt kolmatta kertaa.

Näkyvyys ja itsensä testaaminen motivoivat

Kun osallistujilta kysyttiin, mikä heitä innosti hakeutumaan mukaan kilpailuun, päällimmäisenä esille tulivat työllistymismahdollisuudet sekä oma näkyvyys työnantajille. Myös kilpailuhenkisyys, kunnianhimo sekä itsevarmuus saivat haastamaan itsensä ja yrittämään mahdollisuutta päästä edustamaan omaa alaansa ja kouluaan Seinäjoelle.


Jani eli Hulk osallistui kilpailuun, sillä hän halusi testata omia rajojaan, lopputuloksella ei ole hänelle niin suurta merkitystä. Taitaja-tapahtuma tarjoaa myös mahdollisuuden mitata tasoaan.

- Haluan nähdä, miten muut oppilaitokset pärjäävät Salpausta vastaan, hän kertoo.

Janin tavoitteena on tulevaisuudessa kouluttautua palomieheksi. Turvallisuusalan opintojen hän uskoo toimivan hyvänä pohjana ja apuna jatkon kannalta.

Serafia Soisaloa kilpaileminen kannustaa ylittämään omat rajansa. Myös kiinnostus osallistua Taitaja-tapahtumaan sekä Suomen parhaan saama rahallinen palkinto motivoivat poliisiksi aikovaa Serafiaa.

Kuntotestin haastavuus näkyi osallistujien kasvoilla

Karsintaan kuuluvassa kuntotestissä osallistujat laitettiin muun muassa punnertamaan ja nostamaan tankoja. Monista osallistujista näkyi voimien loppuminen varsinkin haasteen loppupuolella.

- Olisihan siinä voinut panostaa kyllä vähän enemmän, mutta halusin myös säästä voimia töitä varten, sanoo Securitasilla vartijan hommia tekevä Olli Pylvänen rankan testin jälkeen.

Vuoden 2015 elokuussa opinnot aloittanut 21-vuotias Olli on erittäin tyytyväinen turvallisuusalan koulutukseen, jota hän pitää todella mielenkiintoisena.

- Annan arvosanan 5/5.

Lue lisää Taitaja-kilpailuista

Taitaja 2016

Teksti ja kuvat: media-assistentit/VIES16YOP

 

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx