Hevosalan uutuuskoulutuksessa koulutetaan nuoria ratsuja yhteistyötalleilla - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Hevosalan uutuuskoulutuksessa koulutetaan nuoria ratsuja yhteistyötalleilla
Uutinen
22.6.2016 8:50

Hevosalan uutuuskoulutuksessa koulutetaan nuoria ratsuja yhteistyötalleilla

​Salpauksessa alkaa syksyllä 2016 hevosalan koulutus, jossa keskitytään nuorten hevosten sisäänratsastukseen ja koulutukseen. Suurin osa oppimisesta tapahtuu yhteistyötalleilla Hämeen alueella.

Nuorten ratsujen koulutukseen erikoistuneille osaajille on Suomessa kysyntää.

- Suomessa kasvatetaan huipputason ratsuhevosia, mutta täällä ei ole tarpeeksi ammattilaisia kouluttamaan niitä, opettaja Sanna Keskitalo kertoo.

Salpauksessa ensimmäistä kertaa järjestettävä koulutus sopii etenkin niille, jotka toimivat alalla, mutta eivät ole aiemmin suorittaneet hevostalouden perustutkintoa. Myös jo perustutkinnon suorittaneet voivat hakea, jolloin tarkempia ohjeita annetaan elokuun pääsykokeissa.

Opiskelijoilta vaaditaan ratsastustaitoa, hyvää yleiskuntoa ja tasapainoa sekä oma tai käytettävissä oleva hevonen, jolla voi valmentautua työssäoppimisen ohella. Nuoret, koulutettavat hevoset löytyvät työssäoppimispaikoilta. 

- Ratsastustaito on tärkeä, sillä nuoret hevoset voivat olla arvaamattomia. Opiskelijalla olisi hyvä olla kokemusta erilaisista hevosista.

Valtaosa opinnoista tapahtuu talleilla Lahdessa, Orimattilassa ja Hauholla alan huippuammattilaisten ohjauksessa. Työssäoppimisen lisäksi koulutukseen sisältyy kuussa noin 2-4 lähipäivää, jotka järjestetään Lahden Jokimaalla. Koulutus on kokoaikaista.

Opinnoissa perehdytään erityisesti ratsuhevosten hoitamiseen ja ratsun peruskouluttamiseen. Sisältöön vaikuttavat esimerkiksi se, erikoistuuko opiskelija koulu- vai esteratsastukseen, sekä aiempi osaaminen.

Puolitoista vuotta kestävissä opinnoissa opitaan lisäksi muun muassa yrittäjyyttä, hevostenhoitoa ja talliympäristön hoitamista.

Lisätietoja

Lue lisää koulutuksesta ja siihen hakemisesta

opettaja Anne-Maria Ryynänen, puh. 044 708 0469 (1.8. lähtien), anne-maria.ryynanen(a)salpaus.fi 
opintosihteeri Taru Kontula, puh. 044 708 0071 (3.7. asti), luontoymparisto(a)salpaus.fi 

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx