Hevosalan koulutus keskittyy Jokimaalle - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Hevosalan koulutus keskittyy Jokimaalle
Uutinen
Jokimaa
25.5.2015 16:25

Hevosalan koulutus keskittyy Jokimaalle

​Koulutuskeskus Salpauksen hevosalan koulutus keskittyy Lahteen Jokimaalle. Viimeiset opiskelijat ja opettajat siirtyvät Asikkalasta Jokimaalle ensi syksynä.
 
- Jokimaan keskeinen sijainti ja kehittyvä ympäristö ovat meille tärkeitä. Jokimaan raviradan lisäksi lähistöllä toimii paljon hevosalan yrityksiä, joiden kanssa Koulutuskeskus Salpaus tekee yhteistyötä, kertoo hevosalan nuorten koulutuksen opettaja Piritta Nieminen.
 
- Moni on valinnut meidät sijainnin takia: moottoritielle ajaa minuutin ja Helsinkiin pääsee tunnissa, toteaa aikuiskoulutuksen opettaja Anne-Maria Kesseli.

Luokkatilat ovat uudet: ne on varustettu uudella tekniikalla ja sieltä on isot ikkunat raviradalle. Luokasta voi esimerkiksi analysoida raviradalla kulkevan hevosen liikkeitä oppitunnin aikana. Elokuussa Jokimaalle valmistuu myös Salpauksen uusi, 80 metriä pitkä maneesi.
 
- Uusi maneesi tekee oppimisympäristöstämme paljon toimivamman. Se antaa mahdollisuuden kehittää koulutusta ja tarjota uusia osaamisaloja, kuten ratsastuksenohjaaja, ratsuhevosen peruskouluttaminen ja mahdollisesti myös ratsastuksenopettaja, sanoo Kesseli.

Koulutuskeskus Salpauksessa voi tällä hetkellä opiskella hevostalouden perustutkinnon, jossa suuntautumisvaihtoehdot ovat ravihevosten hoitaminen ja hevosharrastepalveluiden tuottaminen sekä aikuiskoulutuksessa näiden lisäksi kengittäminen. Harrastepalveluiden tuottamisen suuntautumisen käynyt voi hakea Suomen Ratsastajainliitolta hevosharrasteohjaajanimikettä sekä hyväksynnän harrastetallilleen.
 
Aikuiskoulutuksessa voi opiskella myös kengityksen koulutusohjelmassa tai hevostenvalmentajan ammattitutkinnossa, jossa osaamisaloina ovat ravivalmentaja ja hevoshieroja.
 

Oppisopimuskoulutus suosittua

Hevosalan oppisopimuskoulutuksen opiskelijamäärät Salpauksessa ovat kasvaneet viime vuosina. Tällä hetkellä oppisopimusopiskelijoita on noin viisikymmentä. Oppisopimusopiskelijat käyvät lähiopetuksessa Jokimaalla kaksi päivää kuussa.
 
- Siitä on tullut hyvää palautetta yrittäjiltä, että oppisopimusopiskelija tarvitsee tuuraajan kerrallaan vain kahdeksi päiväksi. Ennen lähijaksot kestivät viikon kerrallaan. Nyt hyödynnämme verkossa toimivaa Moodle-alustaa lähiopetuksen tukena, kertoo Anne-Maria Kesseli.
 
Myös yrittäjien oma oppisopimus on suosittua. Yrittäjä tarvitsee koulutukseensa mentorin, joka toimii alalla.
 
Oppisopimuskoulutus suunnitellaan aina opiskelijan henkilökohtaisten tarpeiden mukaan. Koulutus kestää kahdesta kolmeen vuotta, aikaisemmista taidoista riippuen.
 
- Jos opiskelija osaa esimerkiksi kengittää, hän voi näyttää osaamisensa eikä hänen tarvitse osallistua kengitystunneille. Tämä koskettaa tietysti kaikkia opiskelijoitamme.
 

Lisätietoja hevosalan oppisopimuskoulutuksesta

Hevostalouden opettaja Sanna Keskitalo
puh. 044 7081650, sanna.keskitalo[@]salpaus.fi
 
koulutustarkastaja Ritva Koskinen, puh. 044 708 0249
ritva.koskinen[a]salpaus.fi
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx