Heistä on moneksi - Makronilla - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Heistä on moneksi - Makronilla
Työelämätarina
Makron
15.4.2015 15:50

Heistä on moneksi - Makronilla

​Kaikki Makronilla on suurta. Tehokas tuotanto syntyy nykyaikaisilla levynkäsittely- ja hitsauslaitteilla. Levykoot ovat maksimissaan 6 metriä. Pitävät hitsisaumat syntyvät MIG-, TIG- ja jauhekaarimenetelmillä. Yritys vastaa myös vaativan raskaan koneistuksen tarpeisiin. Maksimimitta avarruksessa on 9 metriä (y-akseli) ja 3,5 metriä (x-akseli). Toimitusajat varmistuvat vuorotyöllä.

Talossa on tekemisen meininki. Suurten koneiden ja linjojen kokoonpano syntyy yhteistyössä vakiotoimittajien sekä yhteistyökumppaneiden kanssa. Teräsrakennekomponenttien, laitteiden ja tuotantolinjojen saattaminen kansainvälisten asiakkaiden käyttöön edellyttää myös kone-, sähkö- ja automatiikkasuunnittelua, MC- ja PLC-keskuksien valmistusta, asennusta, käyttöönottoa, varaosapalvelua sekä huoltoa.

Onnistuminen ja tulos ovat ihmisten tekemiä

Varmasti kaikkien, joilla on ollut mahdollisuus vierailla Makronilla, on erityisesti piirtynyt mieleen suurten tuotantohallien tuotantotekniikan kanssa työskentelevä ihmiset. Reilun asiallisella ja ammattitaitoisen reippaalla - sopivasti huumorinkin sävyttämällä - otteella asioita hoitavat työntekijät ja työnjohtajat; henkilöstön hyvinvoinnista ja osaamisesta aidosti kiinnostuneet johtajat sekä ystävälliset toimistotyöntekijät. On helppo uskoa, että Makronin toiminnan ja tuotteiden laadun takuuna on tarmokas, motivoitunut ja ammattitaitoinen henkilöstö.
 

Koulutuksen monet mahdollisuudet

Yleisimmät koulutusmuodot ovat oppisopimuskoulutus, omaehtoinen koulutus, lyhyet täsmäkoulutukset sekä työvoima- että nuorisoasteen koulutus. Niitä toteutetaan etä-, lähi- sekä verkko-opetuksella ja työssä oppien. Yhteistä on aina käytännönläheisyys: tietoja ja taitoja voi soveltaa suoraan käytännön työelämään.
 
Oppisopimuskoulutuksella on ollut Makronilla aina oma sijansa. Koulutusyhteistyöllä on pitkä historia. Tutkintonsa ja kunniakirjansa ovat saaneet monet kone- ja metallialan ammattilaiset. Osaamista on osoitettu kaikilla tasoilla: perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa.
 
Tällä hetkellä Makronilla opiskelee kaksi erityisen kovaa trioa. Toivottavasti he rohkaisevat esimerkillään muitakin alan aikuisia osaajia! Oppisopimukset on tehty yrityksen ja Koulutuskeskus Salpauksen Oppisopimuspalvelujen välillä. Koneenasennuksen ammatti- ja erikoisammattitutkinnon suorittajien tietopuolinen koulutus ja tutkintotilaisuudet on hankittu Tampereen aikuiskoulutuskeskuksesta. Hitsaajan ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista yhteistyökumppanina toimii puolestaan Valkeakosken ammatti- ja aikuisopisto. Työnantaja mahdollistaa työssä oppimisen. Motivaatio on kaikilla kohdallaan. Yhteistyössä on voimaa – kaikessa ja aina.
 
Teksti Rita Onkalo, kuva Mauri Ratilainen / Makron
 

Lisätietoja Salpauksen kone- ja metallialan oppisopimuskoulutuksesta

Koulutustarkastaja Rita Onkalo, puh. 050 526 5889 
rita.onkalo[@]salpaus.fi

 

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx