Heinolan lähihoitajaopiskelijat arvostavat viihtyisää oppilaitostaan - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Heinolan lähihoitajaopiskelijat arvostavat viihtyisää oppilaitostaan
Opiskelijatarina
Lähihoitajaopiskelijat harjoittelevat verikokeen ottamista.
30.9.2013 16:05

Heinolan lähihoitajaopiskelijat arvostavat viihtyisää oppilaitostaan

​Lähihoitajien koulutus nuorten linjalla alkoi Heinolassa vuonna 2011. Nyt kolmantena vuonna opiskelijoiden opinnot ovat edenneet koulutusohjelmaan. Opiskelijat saivat itse valita minkä koulutusohjelman halusivat, ja he valitsivat sairaanhoito ja huolenpito -opinnot.
 
Opiskelijat ovat tyytyväisiä opiskelupaikkaansa.
 
– On hyvä, että Heinolassakin järjestetään tätä koulutusta. Matkat tänne ovat huomattavasti lyhyemmät kuin Lahteen. Lisäksi Heinolan oppilaitos on viihtyisä pienen kokonsa ansiosta, ja kaikki opinnot tapahtuvat samalla tontilla, sanovat Sarita Siponen ja Juho Lahtinen vuonna 2011 aloittaneesta ryhmästä.
 
– Ensimmäisenä vuonna kävimme läpi lapsen kehitystä ja hoitamisen taitoja. Toisena vuonna puolestaan opiskeltiin kuntoutumisen tukemista. Työssäoppimisia on tähän mennessä ollut kolme, ja eniten opimme vuodeosastolla, Sarita ja Juho jatkavat.
 
Tämä syksy on alkanut opiskelijoille vauhdikkaasti – uutta tietoa on tullut, ja joitakin aiemmin opiskeltuja asioita on kerrattu. Seuraavalle työssäoppimisjaksolle Sarita ja Juho lähtevät lokakuussa. Sarita odottaa viimeisiltä harjoitteluiltaan sitä, että hän pääsisi hyödyntämään opittuja taitoja laajemmin.
 
– Ettei työssäoppimisjaksolla olisi vain pelkkää perushoitoa, Juho lisää.
 
Opetusalapäällikkö Marko Arkko Koulutuskeskus Salpauksesta näkee lähihoitajan perustutkinnon tervetulleena lisänä Heinolan koulutustarjontaan toisella asteella.
 
– Lähihoitajakoulutuksen juurtuminen osaksi Heinolan toimipisteen koulutustoimintoja on tapahtunut hämmästyttävän nopeasti. Hyvänä apuna on varmasti ollut jo olemassa ollut aikuisten lähihoitajakoulutus.
 
Lähihoitajakoulutus Heinolassa vastaa työelämän tarpeisiin Itä-Hämeen alueella ja työssäoppimisen yhteistyöverkostot ovat löytyneet nopeasti. Keväällä Heinolasta valmistuvista ensimmäisistä perustutkinnon lähihoitajaopiskelijoista huokuu jo nyt selkeä ammattiylpeys omaa alaansa kohtaan. Sen syntymiseen on varmasti auttanut hyvä ja tarkka, mutta myös vaativa opetus.
 Teksti: Piia Ollila ja Pirkko Väänänen
Kuvat: Miira Bruun ja Piia Ollila
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx