Haaveena ravihevosten valmentaminen omalla tallilla - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Haaveena ravihevosten valmentaminen omalla tallilla
Opiskelijatarina
18.11.2011 10:55

Haaveena ravihevosten valmentaminen omalla tallilla

Anni Orakselle oli selkeä valinta aloittaa hevostenhoitajan opinnot heti peruskoulun jälkeen. Nyt hän opiskelee kolmatta vuotta Koulutuskeskus Salpauksessa ja suuntautuu opinnoissaan ravihevosten hoitamiseen.

- Olen pienestä asti pitänyt hevosista. Peruskoulun ensimmäisellä luokalla aloin käydä ratsastustunneilla, mutta vasta tämän koulutuksen myötä olen tutustunut paremmin nimenomaan ravihevosiin.

Hevostenhoitajaopiskelijat voivat Koulutuskeskus Salpauksessa suuntautua myös hevoskasvatukseen tai hevosmatkailupalvelujen tuottamiseen, mutta juuri ravihevoset vetivät Annia puoleensa.

- Olen enemmän kiinnostunut hevosista kuin ratsastuksesta, siksi valitsin ravipuolen. Myös kilpaileminen kiinnostaa.

Anni haluaisi työssäoppimaan ulkomaille, mahdollisesti Pohjois-Ruotsiin. Muutamat hänen opiskelukaverinsa olivat juuri työssäoppimassa Hunterton Farmilla Yhdysvalloissa. Anni epäilee, että Suomessa raviurheilu on jäänyt moniin muihin maihin verrattuna hiukan taka-alalle, joten työssäoppiminen ulkomailla on varmasti avartavaa.

Hyvä ravihevonen on temperamenttinen

Anni suorittaa hevostenhoitajan tutkinnon lisäksi lukio-opintoja, joten hänen opintonsa jatkuvat vielä neljännen vuoden ajan. Anni kertoo, että alkuvaiheessa myös ammatillisen puolen opintoihin kuului paljon teoriaa, mutta kolmantena vuonna on keskitytty enemmän käytännön töihin ravihevosten kanssa.
 
Hevostenhoitajat käyvät teoriaopintonsa Koulutuskeskus Salpauksen Asikkalan toimipisteessä. Opintojensa loppuvaiheessa ravipuolen opiskelijat työskentelevät kuitenkin paljon Lahden Jokimaan tallilla, raviradan vieressä.
 
Annin mielestä Jokimaalla työskentely on ollut tähän asti paras osa opintoja. Toki teoriaopinnoistakin sai hyödyllistä tietoa esimerkiksi hevosten sairauksista, ruokinnasta, kengityksestä ja muusta hoidosta.
 
- Ajan ja treenaan hevosia täällä Jokimaalla. Nämä hevoset on tosi hyviä ja mukavia. Hyvä ravihevonen on temperamenttinen ja ottaa vähän painetta, kun sillä ajaa.
 
Suurin osa Salpauksen Jokimaan tallin hevosista on lahtelaisen Kemppitalli Oy:n hevosia. Kemppitallin hevoset tulevat 1-vuotiaina opetettaviksi Salpauksen tallille.
 
Anni toivoo, että tulevaisuudessa hänellä on oma talli, ja hän voi valmentaa työkseen omia ja muiden hevosia.
 
- En kuitenkaan ajattele tallin perustamista heti valmistumisen jälkeen, ensin on hyvä tehdä muille töitä.
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx