Europarlamentin vaalipaneeli ja varjovaalit - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Europarlamentin vaalipaneeli ja varjovaalit
Uutinen
Europarlamenttivaalien vaalipaneelin osallistujat
Vaalipaneelin puheenjohtajina toimivat Teija Järvinen ja Iikka Manninen. Panelistit olivat Marja Loponen (KD), Anne Louhelainen (PS), Eero Vainio (SDP), Maria Ohisalo (Vihr.) ja Petri Sarvamaa (Kok.).
16.5.2014 14:50

Europarlamentin vaalipaneeli ja varjovaalit

​Toukokuun alku on ollut Salpauksen lukiossa vaalihumun aikaa. Vapun jälkeen arvovaltainen ehdokasjoukko osallistui koulumme vaalipaneeliin. Ehdokkaita pyydettiin kakista eduskunnassa istuvista puolueista RKP:tä lukuun ottamatta. Valitettavasti Vasemmistoliitosta ja Keskustasta ei ehdokkaita ehtinyt paneeliin.

Tilaisuuden järjesti lukion yhteiskuntaopin valinnaisryhmä, joka oli laatinut kysymykset ja valinnut keskustelun teemat. Aiheista eniten esille nousivat ympäristö- ja turvallisuuskysymykset. Venäjän viimeaikainen ulkopolitiikka on aiheuttanut huolta ja Venäjä koetaankin uhaksi. Pelkoa koettiin myös geenimanipuloituja elintarvikkeita kohtaan. Sekä nuoret että pääosa ehdokkaista piti EU-jäsenyyttä kannatettavana.
 
Eurooppa-päivänä oli varjovaalien vuoro. Äänioikeutettuja olivat kaikki opiskelijat, jotka varsinaisena vaalipäivänä olivat alle 18-vuotiaita. Paneelissa mukana olleet ehdokkaat keräsivät mukavasti ääniä. Ohisalo ja Sarvamaa olivat vakuuttaneet nuoret parhaiten ja keräsivät eniten ääniä. Ääniharavaksi nousi Sarvamaa, joka sai 21% annetuista äänistä. Ohisalon prosenttiosuus oli 12. Puolueista ylivoimainen voittaja oli Kokoomus 41% äänisaaliilla ja Vihreät olivat yhtä vakuuttava kakkonen saaden 20% äänistä. Kolmanneksi tuli SDP, jonka kaikki äänet menivät Eero Vainiolle. Eurokriittiset ryhmät jäivät hännille, esimerkiksi Perussuomalaiset saivat vain 6% äänistä.
 

 

 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx