Erikoisammattitutkinnosta hyötyvät opiskelijat ja yritys - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Erikoisammattitutkinnosta hyötyvät opiskelijat ja yritys
Työelämätarina
Arto Silfver
Jakelupalveluohjaaja Arto Silfver suoritti tekniikan erikoisammattitutkinnon yhdessä seitsemän muun Lindstöm Oy:n esimiehen kanssa. Kuva: Heikki Räisänen / Lindstöm Oy
25.2.2013 12:00

Erikoisammattitutkinnosta hyötyvät opiskelijat ja yritys

Kuljetusalan esimiesten tehtäväkenttä on entistä vaativampi. Vahvaa osaamista tarvitaan muun muassa henkilöstöjohtamisessa, tietotekniikassa ja yritystalouden lainalaisuuksien hahmottamisessa. Tämän vuoksi Lindström Oy:n jakelupalvelun esimiehet suorittivat tekniikan erikoisammattitutkinnon Koulutuskeskus Salpauksessa.
 
– Erikoisammattitutkintojen avulla voimme koota juuri sellaisen kokonaisuuden, josta hyötyvät sekä opiskelijat itse että yrityksemme. Jakelupalvelun ryhmä hoiti homman esimerkillisesti aikataulussa, toteaa Lindström Oy:n henkilöstöjohtaja Kirsti Leisio.
 
Lindströmillä on pitkä historia tutkintojen järjestämisestä eri henkilöstöryhmille. Jakelupalvelun esimiehille tekniikan erikoisammattitutkintoon tähtäävä koulutus oli ensimmäinen laatuaan, ja tutkinnon suoritti kahdeksan esimiestä ympäri Suomea.
 
Ajatus koulutukseen lähti henkilöstön omista toiveista osaamisen kehittämiseksi. Valmennuskokonaisuus suunniteltiin yhteistyössä Koulutuskeskus Salpauksen kanssa.
 

Uutta ulottuvuutta työhön

Jakelupalveluohjaaja Arto Silfver on kiitollinen mahdollisuudesta kehittää omaa ammattitaitoa.
 
– Alussa opettelemisen oppimiseen ja opiskelutehtävien rytmittämiseen kului paljon aikaa. Opiskelu työn ohessa oli haastavaa, mutta palkitsevaa, hän kertoo.
 
Silfverin mukaan esimieheltä ja opiskeluryhmältä sai ensiarvoisen tärkeää tukea opintojen aikana. Myös Salpaus saa kiitosta hyvien koulutusjärjestelyjen tiimoilta.
 
Henkilöstöjohtaja Leision mielestä kouluttautuminen tekee usein työstä merkityksellisempää, ja työn arvostus kasvaa myös muiden silmissä.
 
– Erikoisammattitutkinto edellyttää opiskelijalta sitoutumista ja omankin ajan käyttöä, mutta antaa myös mahdollisuuden kehittyä ja saada uutta ulottuvuutta omaan työhön, hän toteaa.
 
Lindström Oy toimii tällä hetkellä 21 maassa noin 2 500 henkilön voimin. Suomessa Lindström tarjoaa työvaate-, henkilönsuojain-, matto-, hygienia-, ravintolatekstiili- ja teollisuuspyyhepalveluita.
 
 
​​​
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx