Eri alojen opiskelijat yhdistivat taitonsa Kätevä-messuilla - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Eri alojen opiskelijat yhdistivat taitonsa Kätevä-messuilla
Opiskelijatarina
Kätevä-messut 2014
Kuva: Tytti Kauhala
18.2.2015 15:10

Eri alojen opiskelijat yhdistivat taitonsa Kätevä-messuilla

​Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijat osallistuivat näyttävästi 1.-2.marraskuuta 2014 pidettyihin Kätevä - Tekevä - Lukeva- messuihin Lahden messukeskuksessa. Salpaus osallistui messuille suurella messuosastolla ja paljon huomiota herättäneellä SYKLI-muotinäytöksellä.  Messujen toteutuksessa oli mukana toista sataa opiskelijaa eri aloilta ohjaajiensa avustamana. 
 

Työnäytöksiä ja koulutusten esittelyä

Salpauksen messuosaston suunnittelusta ja rakentamisesta vastasivat tilasuunnittelun opiskelijat Mariliis Olkkonen ja Kaisa Vallinen KAMA desing NY -harjoitusyrityksestä. Messujen aikana osastolla oli mahdollisuus tutustua tarpeistonvalmistuksen, verhoilijoiden ja vaatetusalan opiskelijoiden työnäytöksiin sekä tutustua Koulutuskeskus Salpauksen koulutustarjontaan opinto-ohjaajien opastamana.
 

Robottihahmoja, kierrätysmateriaaleja ja fantasiapukuja

SYKLI 2014 -muotinäytös oli kokonaisuus, jossa esiteltiin vaatetusalan opiskelijoiden monipuolista osaamista huikeiden sirkusnumeroiden siivittäminä.
 
Muotinäytöksen vaatteiden suunnittelusta ja valmistuksesta vastasivat vaatetusalan opiskelijat, jotka toimivat myös mallien pukijoina näytöksen aikana. Näytöksen yhtenä sisääntulona nähdyt robottihahmot olivat tarpeistonvalmistuksen ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoiden valmistamia.
 
Sirkusalan opiskelijat toimivat näytöksen malleina ja sirkusnumeroiden esiintyjinä.  Mallien meikit ja kampaukset olivat hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijoiden käsialaa. Audiovisuaalisen viestinnän opiskelijat vastasivat messulavan valaistuksesta, äänentoistosta ja videoinnista. Näytöksen logon, mainokset, käsiohjelman ja valokuvauksen toteutti graafisen suunnittelun opiskelija Sara Vahter.
 
Näin näytös eteni:
  • Ensimmäisessä sisääntulossa esiteltiin opiskelijoiden viime vuoden opiskelija- ja opinnäytetöitä, hameita, housuja, mekkoja ja paitoja.
  • Toisena sisääntulona oli tarpeistonvalmistajien valmistamia robottihahmoja.
  • Kolmantena sisääntulona näytöksessä esiteltiin vaatetusalan opiskelijoiden yksilö- tai ryhmätöinä suunnittelemia ja valmistamia mallistoja.
  • Neljäntenä sisääntulona nähtiin Kierrätysmyymälä Patinan kierrätysmateriaaleista sekä Kauppakeskus Trion mainosbanderolleista valmistettuja arki- ja juhlavaatteita.
  • Viimeisenä lavalla nähtiin fantasiapukuja, jotka olivat osittain kierrätysmateriaaleista valmistettuja. Pukujen teemat ja hahmot olivat opiskelijoiden itsensä valitsemia. Lisäksi lavalle nousi laminoidusta superlonmateriaalista valmistettuja pukuja, joissa pyrittiin hyödyntämään materiaalin luonne kolmiulotteisten, veistoksellisten muotojen luomisessa vaatteeseen.

Näytöksen koreografiasta vastasi Sari Louko.

Näytös huomioitiin myös lahtelaisessa mediassa, katso Etelä-Suomen Sanomien video.
 

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx